Prieš dvi savaites sulaikytas ir teismo nutartimi suimtas Robertas J. sutiko būti išduotas į Vokietiją, nes yra įsitikinęs, jog Berlyno pareigūnai suklydo. „Noriu, kad ši procedūra įvyktų kuo greičiau, nes nesu nieko padaręs", - svarstant ekstradicijos klausimą teisme sakė kaunietis.

Sausio 7-ąją Berlyno prokurorų išduotame Europos arešto orderyje nurodyta, kad Robertas J. galėjo dalyvauti keturių automobilių vagystėse. Vokietijos prokurorai atlieka tyrimą dėl trijų „Porsche Cayenne Turbo" ir vieno „Mercedes Benz SL 350" automobilių vagysčių.

Jų bendra vertė – 375 tūkst. eurų (1 mln. 293 tūkst. litų).

Generalinės prokuratūros prašymą dėl Roberto J. perdavimo pirmadienį išnagrinėjusi teisėja Virginija Popovienė nenustatė jokių privalomų ar neprivalomų Europos arešto orderio nevykdymo reikalavimų, todėl sutiko įtariamąjį išduoti į Vokietijos Federacinę Respubliką.

Be to, kaunietis sutiko, kad Vokietijos pareigūnai jį patrauktų įtariamuoju ir už kitas nusikalstamas, jeigu kiltų tokių įtarimų. Paprastai Lietuvos piliečiai siekia, kad į kitą valstybę jie būtų perduoti tik už tas nusikalstamas veikas, kuriomis jie yra įtariami.

Robertas J. į Berlyną turėtų būti išsiųstas maždaug po 10 dienų, kai jau bus įsiteisėjusi Vilniaus apygardos teismo nutartis.