Buvęs Almos Jonaitienės sutuoktinis Virgilijus Jonaitis sako, jeigu galėtų, palaikytų prokuroro siūlymą. Nuosprendis 35 metų Almai Bružaitei bus paskelbtas maždaug po mėnesio.

Antradienio rytą Šiaulių apygardos teismas vėl atvertė A.Jonaitienės bylą. Moteris įtariama pernai kovą pasmaugusi du savo mažamečius sūnus. Šį kartą į teismo posėdį atvyko vyriškis, su kuriuo dar būdama ištekėjusi SMS žinutėmis susirašinėjo ir susitikinėjo Alma.

Arūnas (toks liudytojo vardas – ŠTV) pasakojo, kad su Jonaitiene susipažinęs tada, kaip per televizorių pamatė jos skelbimą, kad vieniša moteris ieško draugo.

Parašė žinutę ir taip bendravimas prasidėjo. Kartą jie buvo susitikę jo iniciatyva. Pasikalbėjo. Po pokalbio vyriškis esą nepajutęs simpatijos Jonaitienei. Moteris sakė turinti tris vaikus, neminėjo dvynukų.

Pasak Arūno, kadangi moteris jam nepatiko, žinutės retėjo, tačiau ji buvusi aktyvesnė. Netrukus ir ji atvažiavo pas jį į Anykščius. Lauktuvių atvežė cigarečių. Vėl pasikalbėję, moteris skundėsi sunkiu gyvenimu su savo vyru, sakė, nors yra išsituokusi, tačiau negalinti pamiršti jo smurto.

Po antrojo susitikimo Arūnas bandęs pažintį nutraukti, rečiau atrašydavo į jos žinutes, moteris esą net grasino, bandė manipuliuoti jo jausmas, tvirtino, kad serga galvos smegenų augliu.

Galų gale prisipažino turinti 5 vaikus, teisinosi, kad melavo, nes nepatogiai jautėsi būdama jauna ir jau turėdama 5 vaikus, todėl ir melavo. Kalbant vyriškiui, Alma Bružaitė kelis kartus jį pertraukė. Moteris teigė, kad yra šmeižiama, tačiau gavusi žodžio teisę, ja nesinaudojo, tvirtino, nieko priduri nenorinti.

Šį kartą Alma Bružaitė vilkėjo tais pačiais drabužiais, kaip ir pirmadienį, tačiau kitaip susišukavusi. Plaukai dar labiau pakelti nuo veido, segtuku susegti virš kaktos.

Į teismo salę susirinko daug pagyvenusių moterų. Viena jų net šūktelėjo, kad įtariamąją vaikžudyste atiduotų jų teismui. Beveik dvi valandas posėdžiavęs teismas daro pertrauką. Po pietų posėdis bus tęsiamas.

Du mažamečiai berniukai buvo nužudyti pernai kovą. Tragedija įvyko Kelmės rajone Petrališkės kaime. Motina kurį laiką neigė nužudžiusi vaikus. Ji buvo sulaikyta po sūnų laidotuvių.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją