Bent jau taip šią vietą pristato prie durų pritvirtinta iškaba. Nežinia kodėl šiai užeigai prigijo dainininko Tomo Krivicko Psicho vardas – „Psichbaris“.

„Bjauri skylė – kas per aludė, jeigu visi čia pradeda rinktis jau sutemus, beveik vidurnaktį? Vakarais čia suguža visokie skustagalviai, menko intelekto jaunimas ar net nepilnamečiai paaugliai. Užgaulioja ir muša praeivius, o ir nevengia sukelti dideles muštynes aludės viduje ar prieigose“, - „Vilniaus dienai“ pasakojo Vingrių gatvės gyventojas Raimondas.

Kas čia vyksta naktimis galima tik spėlioti – dažną savaitgalį Vingrių gatvės kampas būna apšnerkštas, čia trenkia šlapimu, o kartais telkšo ir kraujo balos.

„Seniau kaimynai gana dažnai kreipdavosi į policiją, tačiau ateidavo kažkoks vyriškis, neva alubario atstovu prisistatydavo ir rėždavo, kad ne mūsų jėgoms „Psichbarį“ įveikti. Neaiški įmonė, neaiškios kompanijos renkasi, viskas labai neaišku“, - teigė Raimondas.

Jo žiniomis, čia susirenkanti kompanija atsineša savo svaigalus. „Tai kokį jie ten biznį daro? Įdomu, kodėl pareigūnai nesidomi šia vietą, juk čia tiek daug paauglių renkasi, tiek daug muštynių. Keletą kartų iš čia 16-mečius vaikus išvežė komos būsenos – vieni mirtinai sumušti, kiti mirtiną kiekį alaus išmaukę, kas ten žino, kuo jie girdomi“, - Raimondui antrino jo sutuoktinė.

Baisiausios čia penktadienio naktys, kuomet knibždėte knibžda skustagalvių, vadinamųjų skinų.

Lydi rasistiniai išpuoliai

Ypač triukšminga buvo praėjusio šeštadienio naktis. Tuoj po vidurnakčio pradėjo dužti šalia Raimondo buto, esančio pirmajame aukšte, įsikūrusio kinų restorano „Honkongas“ langai.

„Lyg per karą kas šaudyt būtų pradėjęs. Garsas prikėlė iš miegų, galvojome su žmona, kad jau liovėsi, tačiau netrukus pradėjo daužyti ir mūsų langus“, - savaitgalinius chuliganų darbus prisiminė vilnietis. Raimondui teko meistrui sumokėti 300 litų net už keturių stiklų pakeitimą.

„Tai kas šiuo atveju kaltas? Sakoma, kad visada kaltos abidvi pusės, tačiau šįkart nukentėjau, bet niekam nieko bloga nesu padaręs. Labai gali būti, kad skustagalviams nepatiko kinų restoranas“, - savo versiją kėlė Raimondas.

Dėl šio įvykio pagyvenęs vilnietis kreipėsi į policiją, parašė pareiškimą. Jo teigimu, sekmadienio naktis buvo kur kas ramesnė. „Matyt pareigūnai nusprendė, kad reiktų šiek tiek šią vietą prižiūrėti, tik kaži ar ilgai tokia daboklė truks“, - spėliojo nukentėjęs vilnietis.

Savo ruožtu kinų restorano personalas neskuba sureikšminti tokio vandalų elgesio. „Langai dūžta lyg ir pirmą kartą, tačiau pastoviai mūsų raudonus „bumbulus“ nutraukia, kabinėjasi prie klientų. Juk ne paslaptis, jog Vingrių gatvėje yra daug užsieniečiams priklausančių arba tiesiog nuomojamų apartamentų“, - sakė viena iš restorano „Honkongas“ darbuotojų.

Prieš ketverius metus skustagalviai buvo užpuolę restorano virėjus kinus ir su jais buvusią lietuvaitę, kuri buvo nėščia. „Stipriai sumušė virėjus, tačiau kokio velnio reikėjo nėščia moterį lietuvę žaloti. Ačiū Dievui tąkart viskas baigėsi ne taip blogai“, - prisiminė darbuotoja.

Gyventojai nusprendė nebetylėti

„Matyt taupumo sumetimais Vingrių gatvė dažnai neapšviesta – lempos padega pora minučių ir netrukus užgęsta valandai. Baugu vakarais eiti pro šalį, o dar kai tokie neaiškūs vaikinai trypčioja tai išvis trūksta žodžių.Tamsiu metu, išeidamas visada pasiimu peilį, bet tik sau apsiginti“, - tvirtino Raimondas.

Neapsikentę Vingrių gatvėje gyvenantys vilniečiai nutarė griebtis rimtesniu priemonių tvarkos įvedimui. „Jau surinkti kone visų aplinkinių namų gyventojų prašymai apriboti šio alubario veiklą. Tačiau kaip, kada ir kokiu būdu tai bus įgyvendintą, kol kas tik spėliojama. Galų gale, jeigu pareigūnai neskuba įvesti čia tvarkos, juk reikia eiti pas tuos, kas „aukščiau“, - teigė Raimondas.

“Vilniaus dienoje” taip pat skaitykite:

Kaip įpratinti vaikus nešioti atšvaitus?

Permainos – su baime akyse

Sodo namas jau vertas milijono?