A.Alijevas apie šį įvykį atsisakė kalbėti: „Iš kur jūs gavote tokią informaciją? Aš avariją padariau, buvau neblaivus? Visa medžiaga yra kelių policijoje, aš nieko nekomentuosiu".

Į garso signalą nereagavo

Nuo A.Alijevo nukentėjęs vilnietis Vladimiras Bogniukas pasakojo, jog tokio girto vairuotojo dar nebuvo matęs.

„Tą vakarą aš vairavau „Audi A4". Įsukęs į aikštelę prie parduotuvės, pamačiau iš toliau nedidele pakalne atvažiuojantį „Volkswagen Jetta". Iš pradžių nieko neįtariau, nes mašinos galėjo laisvai prasilenkti.

Bet automobiliui vis važiuojant tiesiai į mane, keliskart paspaudžiau garso signalą, tačiau „Volksvvagen" vairuotojas nereagavo ir net nebuvo įjungęs žibintų. Po kelių akimirkų šis automobilis buferiu trenkėsi į mano jau sustojusios mašinos kairės pusės sparną ir jį sulankstė", - prisiminė įvykį V.Bogniukas.

Girtumas nekėlė abejonių

„Tik išlipęs iš mašinos, vairuotojas manęs paprašė užsirūkyti. Jis buvo visiškai girtas. Vėliau prie mūsų priėjo kažkokie vaikinai ir papasakojo, kaip tas pats „Volkswagen" dar gatve važiavo labai vinguriuodamas.

Atvykus policininkams, „Volksvvagen" vairuotojas atsisakė pūsti į alkotesterį ir duoti kraujo ekspertizei. Tas vairuotojas jau nebegalėjo nė žodžio pasakyti, tik kažką bandė mykti. Vėliau atvyko jo draugas. Kai savo automobilyje pareigūnai pildė dokumentus, vairuotojas šalia jų jau miegojo. Vėliau jį kažkas išvežė, o jo mašiną paliko aikštelėje", - pasakojo V.Bogniukas.

Nuvežtas į Priklausomybės ligų centrą, A.Alijevas ne tik atsisakė duoti kraujo ekspertizei, bet ir nesutiko atlikti kitų testų, iš kurių būtų galima spręsti apie jo girtumo laipsnį.