Įtarus vagyste 10-čiai parų suimtas ir į areštinę Vilniuje uždarytas V. Mašninas ketvirtadienį, apie 20 val. pareigūnams pasiskundė padidėjusiu kraujospūdžiu. Areštinės medikė kraujo matavimo aparatu iš tiesų nustatė labai aukštą kraujospūdį.

Lydint policininkams, greitosios pagalbos reanimaciniu automobiliu 32 metų V. Mašninas buvo nugabentas į Kalėjimų departamento Laisvės atėmimo vietų ligoninę. Budintis gydytojas nustatė, kad suimtasis simuliuoja ligą ir dirbtinai pats pasididino sau kraujospūdį. Netrukus iš ligoninės V. Mašninas vėl buvo atvežtas ir uždarytas į areštinę.

Per visą teismo posėdį ketvirtadienį, kada buvo sprendžiama dėl įtariamojo suėmimo, salėje sėdėjo medikė su lagaminėliu vaistų. Jos teigimu, V. Mašninui buvo pakilęs kraujospūdis.

Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato areštinės pareigūnai sakė BNS, kad V. Mašninui greičiausiai todėl nepavyko apgauti ligoninės medikų, nes jis kalėjo Lukiškių kalėjime, medikai jau gerai buvo jį perpratę.

Penktadienį areštinės pareigūnams suimtasis sveikata jau nesiskundė. 32 metų kaunietis V. Mašninas įtariamas kartu su kol kas nenustatytais bendrininkais apvogęs "Nijolės" kailių saloną Vilniuje.

Pernai gruodžio 21 dieną iš brangių kailinių salono Gedimino prospekte Vilniuje dingo kailinių už 474 255 litų. Išnagrinėjęs teisėsaugos pareigūnų pateiktą medžiagą, teismas nusprendė, kad V. Mašninas gali būti susijęs su vagyste ir leido jį suimti iki sausio 14 dienos.

Vilniuje S. Stanevičiaus gatvėje nuomojame bute gyvenatis V. Mašninas buvo sulaikytas trečiadienį. Įtariamasis savo kaltę neigia.

Rusų tautybės sulaikytasis V. Mašninas neturi Lietuvos pilietybės ir pareigūnams nepateikė jokio kito asmens dokumento, tik sovietų armijos karinį bilietą. Jame pažymėta, kad praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio pabaigoje per SSRS invaziją į Afganistaną V. Mašninas tarnavo žvalgu sovietų armijos specialios paskirties būryje.

V. Mašninas yra anksčiau teistas du kartus už vagystes, reketą, dabar Kauno teisme yra nagrinėjama byla, kurioje jis kaltinamas plėšimu. Šioje byloje jis kurį laiką buvo suimtas, paskui teismas kardomajį suėmimą pakeitė į namų areštą. V. Mašninui draudžiama nuo 21 val. vakaro iki 9 val. ryto išeiti iš buto.