Teismas nustatė, kad pas sugyventinę ir jos du vaikus gyvenęs Kazimieras G. nuo 2004-ųjų pavasario iki 2006-ųjų rugsėjo prievartavo mažametę mergaitę. Pirmą kartą prieš mergaitę prievartą jis panaudojo, kai šiai tebuvo tik ketveri metukai.

Keletą kartų dalyvaujant psichologams apklausta mažametė papasakojo, kad „dėdė“ prie jos lįsdavo, kai namuose nebūdavo motinos arba ši miegodavo.

Kad mažylė yra prievartaujama paaiškėjo tik tada, kai su sugyventiniu susipykusi moteris guodėsi į svečius atvykusiai giminaitei, jog nenori su juo gyventi. Atsitiktinai motinos ir viešnios pokalbį nugirdusi mergaitė įsikišo į suaugusiųjų kalbą: „Mamyte, išvaryk dėdę“.

Kadangi sugyventinis labai rūpinosi vaikais ir jiems dažnai nupirkdavo saldainių, motina dukros paklausė, kodėl ši taip kalba. Tada mergaitė papasakojo, kaip su ja elgdavosi „dėdė“.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs Kauno apygardos teismas nusprendė, kad mažametę prievartavusio Kazimiero G. kaltė įrodyta pilnai ir jam skyrė pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmę. Tačiau prievartautojas su ja nesutiko ir jo advokatė parašė apeliacinį skundą.

Jame teisininkė nurodė, kad mažametės parodymai turėtų būti vertinami kritiškai, nes esą ją galėjo paveikti motina ir jos giminaitė. Prievartautojas įsitikinęs, kad buvusi sugyventinė nori jam atkeršyti (už ką – nenurodė) ir bet kokiu būdu kuo ilgiau įkalinti.

Teismas tokius nuteistojo argumentus atmetė kaip nepagrįstus. Be to, teisėjų kolegija pažymėjo, kad Kazimieras G. praeityje teistas, baustas administracine tvarka, niekur nedirbo.

Už seksualinį mažamečio prievartavimą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę nuo 3 iki 13 metų. „Kazimierui G. paskirtoji bausmė nėra per griežta“, - konstatavo Apeliacinis teismas.