Teigiama, jog byloje įtarimai dėl sunkių nusikaltimų, nusikalstamų susivienijimų veiklos organizavimo pateikti keliems asmenims. Tarp įtariamųjų yra ir palangiškis G.Jacka bei jo žmona Virginija.

„Įtarimai Jackams pateikti keliuose epizoduose. Konkretizuoti nieko negaliu. Vyksta ikiteisminis tyrimas“, – trumpai paaiškino Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Aleksandras Kazakovas.

Pagal įstatymus apribotos nuosavybės teisės į turtą gali būti iki šešių mėnesių. Tačiau po to šį terminą dar galima pratęsti.

Pasak A.Kazakovo, minėta byla teismą pasieks anksčiau.

G.Jacka tvirtino, jog turto areštas – maža bėda. Tačiau kalbėti plačiau šiuo klausimu atsisakė.

„Nieko negaliu komentuoti. Man draudžiama kalbėti šia tema, nes tai ikiteisminio tyrimo duomenys. Galiu pasakyti tik tiek, kad turto areštas manęs neišgąsdino“, – pabrėžė verslininkas.

Palangiškis neatmetė galimybės, jog laikinas nuosavybės teisių apribojimas susijęs su ginčais dėl Kurhauzo, kurio dalis priklauso Jackams, dalis – Palangos savivaldybei.

Penktadienį dėl šio pastato Palangos valdžia dalyvaus susitikime su Kultūros vertybių apsaugos departamento atstovais. Jo metu bus tariamasi, kaip būtų galima suformuoti sklypą prie Kurhauzo. Jackų turto areštas šiam procesui poveikio, manoma, neturės.