G. Jankauskas neteisėtą programine įrangą, audiovizualinius kūrinius bei žaidimus platindavo internetu. Konfiskuotos neteisėtos programinės įrangos, tarp kurių buvo ir „Adobe“ bei „Microsoft“ produktų, vertė siekė 364 681,49 Lt. Rasti nelegalūs muzikos ir vaizdo įrašai bei kompiuteriniai žaidimai buvo įvertinti 96874,03 litų suma, teigiama organizacijos „Business Software Alliance“ (BSA), besirūpinančios kova prieš piratavimą, pranešime spaudai.

„Tokie teismų sprendimai rodo, kad situacija Lietuvoje keičiasi ir už internetinius nusikaltimus bei neteisėtą programinės įrangos ar autorinių kūrinių platinimą naudojimą pradedamos taikyti griežtesnės bausmės. Iki šiol už tokias veikas buvo skiriamos keleto tūkstančių litų piniginės baudos“, - sakė Advokatų profesinės bendrijos „Pranckevičius ir partneriai“ advokatė Edita Ivanauskienė.

Pasak jos, Lietuvoje teismus vidutiniškai pasiekia 5 - 6 panašios bylos per metus, tačiau nuosprendis, nustatantis laisvės apribojimą kaip bausmę, buvo pritaikytas pirmą kartą. Nors tiek pasaulyje, tiek Lietuvoje nelegalus autorinių teisių saugomų kūrinių platinimas internetu randa naujas formas, pavyzdžiui, per FTP protokolo serverius ar dalinimosi failais tinklus (angl. peer-to-peer), tačiau išlieka ir „tradicinė“ prekyba internetu.

Vilniaus miesto pirmojo apylinkės teismo nuosprendžiu, kurį iš esmės patvirtino Vilniaus apygardos teismas, 25-erių metų studentas G.Jankauskas yra įpareigotas tęsti savo studijas Vilniaus teisės ir verslo kolegijoje ir būti savo namuose nuo 22 iki 6 valandos. Be teismo leidimo jaunuolis negali keisti gyvenamosios vietos. Nuosprendis gali būti apskųstas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.