„Sunku suvokti, įvyko kažkokia nesąmonė, tačiau teks susimąstyti, kad su gyvenimu žaisti negalima, – grįžtantis po laidotuvių „Sekundei“ kalbėjo lėktuvų konstruktorius ir lakūnas Vladas Kensgaila. – Karstas uždarytas, tiesiog kažkokia dėžė. Nepamačiau jo veido, bet žiūrėjau į tą dėžę ir galvojau, kad joje vis dėlto jis.“

Laidotuvėse dalyvavęs Panevėžio aeroklubo viršininkas Bronius Zaronskis taip pat pasidalino liūdnais išgyvenimais. Jis sakė, kad prie V.Lapėno karsto budėjo karinių oro pajėgų karininkai, Aviacijos instituto studentai, parlamentarai. Pasak B.Zaronskio, laidotuvėse buvo matyti daug panevėžiečių.

Prasidėjus išlydėjimo į amžinojo poilsio vietą ceremonijai šv. Mišias aukojo karinių oro pajėgų kapelionas Virginijus Veilentas , o prie karsto Antakalnio kapinėse kalbas sakė Lietuvos akrobatinio skraidymo federacijos prezidentas Algimantas Žentelis, eksprezidentas, V.Lapėno bendražygis Rolandas Paksas, Seimo pirmininko pavaduotojas Česlovas Juršėnas, B.Zaronskis, velionio kraštietis lakūnas Eugenijus Malinauskas.

Pagerbiant tragiškai žuvusį V.Lapėną virš Antakalnio kapinių praskrido lėktuvų eskadrilė.

Žmogumi-paukščiu vadintam V.Lapėnui skrydis gimtinės padangėje sausio 14-ąją buvo lemtingas. Europos akrobatinio skraidymo čempionas, Ispanijos nacionalinės akrobatinio skraidymo rinktinės treneris į orą pakilo pernelyg drąsiai. Kol kas oficialiai nepatvirtintais duomenimis, pilotas neapskaičiavo aukščio ir rėžėsi į žemę.