Vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo tarnybos Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus ikiteisminio tyrimo pareigūnai po trijų mėnesių, t.y. birželio mėnesį sulaikė įtariamąjį vilnietį R. G. Šis vyras pirmą kartą į kalėjimą sėdo būdamas 17 metų, vėliau – nuo 2004 metų su pertraukomis, daugiausiai už vagystes, dar keturis kartus.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis buvo nustatyta, kad 2006 m kovo 2 d., apsimetęs cukraus prekeiviu užėjo į Smolensko gatvėje viename iš namų esantį butą ir siūlė 88-erių metų V. K. pirkti cukrų. Nieko blogo neįtardama buto šeimininkė įsileido tariamą prekeivį į vidų, bet įsitikinusi, kad pas įtariamąjį nėra cukraus, ji pradėjo vyrą varyti lauk. Tada jis puolė į virtuvę ir, paėmęs peilį, keliskart dūrė buto savininkei į įvairias kūno vietas. Kai įsitikino, kad ji nebegyva, jis iš sekcijos pavogė dokumentus bei pinigus, už kuriuos čigonų tabore įsigijo narkotikų.

Kitą nusikaltimą įtariamasis vilnietis R. G. įvykdė po 12 dienų, t. y. kovo 14 d. Prie prekybos centro „Justiniškės“ nukentėjusiajai senyvo amžiaus M. B. siūlė pigiai pirkti cukraus bei kiaušinių. Nieko neįtarusi moteris vyriškį nusivedė į savo butą, esantį Taikos gatvėje, ir jam padavė 50 litų kupiūrą. Bet nei cukraus, nei kiaušinių ji nesulaukė.

Vyriškis išėjo, bet po kurio laiko jis sugrįžo ir paprašė, kad jį įleistų į tualetą. Atsidėkodamas už svetingumą R. G. buto savininkei M. B. smogė peiliu į pilvą, o vėliau pradėjo smaugti. M. B. prarado sąmonę, o atsipeikėjusi pamatė ant savo kaklo laidą nuo televizoriaus antenos, pasigedo savo ir sūnaus santaupų.

Po 6 dienų, nuo paskutinio įvykdyto nusikaltimo, kovo 20 d. pavakary R. G., būdamas apsvaigęs nuo narkotinių psichotropinių medžiagų, atidariusiai duris vienai iš Dzūkų gatvės namo gyventojai 85-erių metų L. B. pasiūlė pirkti pigaus cukraus. Nieko neįtardama moteris įsileido vyrą į vidų. Jis veikė tokiu pat principu, kaip ir prieš tai padaręs nusikaltimus – peilis iš virtuvės, dūriai į įvairias kūno vietas, pavogti pinigai ir kiti daiktai, čigonų taboras ir narkotikų įsigijimas.

Įtariamasis R. G. prisipažino įvykdęs šiuos nusikaltimus.

Pasak šiai bylai vadovavusio prokuroro Tomo Čepelionio, kaltinimai vilniečiui R. G. yra pareikšti pagal Baudžiamojo kodekso 129 str. 2 d. 2, 9 p. p., Baudžiamojo kodekso 180 str. 2 d. ir 302 str. 1 d. (dėl nužudymo iš savanaudiškų paskatų, dėl pasikėsinimo nužudyti, svetimo turto pagrobimo panaudojant fizinį smurtą ir asmens dokumentų pagrobimo).

Pagal šias bausmes – dėl dviejų senyvo amžiaus moterų nužudymo bei pasikėsinimo nužudyti yra numatyta bausmė – laisvės atėmimas iki gyvos galvos. Narkotikų vartotojai, norėdami prasimanyti pinigų, naudoja tokius pat metodus, kaip ir kaltinamasis R. G.- apsimetinėja, kad gali padėti įsigyti pigaus cukraus ar kitų prekių. Ant jų „kabliuko“ dažnai ir užkliūva pagyvenę, senyvo amžiaus žmonės. Šioje byloje ne vienas apklaustas liudininkas yra prisipažinęs, kad pas juos, apsimetę prekeiviais, nepažįstamieji bandė įsibrauti į butą, siūlė pigių kiaušinių, cukraus, cigarečių, alkoholinių gėrimų.