Šių nusikaltimų padarymu kaltinami 3 šiauliečiai ir 2 kauniečiai, visi anksčiau teisti. Ikiteisminį tyrimą byloje atliko Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai.

A. Z. 2000 m. vasarą trimis pistoleto šūviais buvo nušauta savo bute Šiauliuose. Po nužudymo iš buto buvo pagrobti auksiniai papuošalai ir kiti vertingi daiktai, taip pat pagrobtas netoli namo stovėjęs automobilis „Toyota Corolla“. Nužudytosios kūną kitą dieną rado jos bendradarbiai.

„Nors šią bylą iš pradžių tyrę Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorai dar 2003 metų sausį vieno iš įtariamųjų gyvenamojoje vietoje atlikę kratą rado auksinius auskarus, kuriuos nužudytosios artimieji atpažino kaip jai priklausiusius papuošalus, tačiau tuo metu atskleisti nusikaltimo nepavyko“, – sakė kaltinamąjį aktą surašęs prokuroras Aleksandras Kazakovas. Įtariamasis, pas kurį buvo rasti auskarai, neatskleidė nusikalstamos veikos padarymo aplinkybių, o vėliau buvo pripažintas nepakaltinamu. Pasak prokuroro, nusikaltimas išaiškintas tuomet, kai policijos pareigūnams pavyko gauti parodymus iš kito nusikaltimo vykdytojo.

Kaip įtariama, tai ne vienintelis kaltinamųjų įvykdytas nusikaltimas. Kitoje Lietuvos kriminalinės policijos biuro ir Generalinės prokuratūros dar tiriamoje byloje minėti kaltinamieji įtariami žudę bei padarę kitų labai sunkių bei sunkių nusikaltimų įvairiuose Lietuvos miestuose.

Informatikos ir ryšių departamento prie Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, 2007 metais iš viso užregistruoti 279 nužudymai. Dėl 231 nužudymų bylos buvo perduotos teismui; 63 atvejais ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas.