Jo 41 metų vairuotojas iš Kauno rajono Linksmakalnio gyvenvietės, kaip ir jo keleivis, pirminiais duomenimis, buvo neblaivūs. Pasak liudytojų, tai akivaizdžiai krito į akis.

Pagal vieną iš versijų - "Audi" nesuvaldytas dėl girtumo. Pagal kitą - jo vairuotojas per pačias piko valandas neatsakingai bandė lenkti. Turint galvoje, kad viskas įvyko ant viaduko, atrodo, susidurta su dar vienu kelių "ereliu". Liudytojai pasakoja apie nutrūktgalvišką "Audi" greitį.

Po susidūrimo BMW su jame prispaustais žmonėmis užsidegė. Tačiau padėti nelaimėliams sustojo tik miškavežio vairuotojas. Gesindamas atvira liepsna užsiliepsnojusį BMW jis paaukojo savo striukę.

Deja, daugiau buvo tokių eismo dalyvių, kurie nelaimės vietą tik nulydėjo smalsiais žvilgsniais ir nuvažiavo nesustodami. Kai kurie, sustabdyti prievarta, kaip paaiškėjo, neturėjo gesintuvų.

Greitosios pagalbos medikai LŽ guodėsi taip pat sunkiai brovęsi pas nelaimėlius. Niekas nenorėjo jų praleisti. Kartu su ugniagesiais gelbėtojais, kurių pagalbos reikėjo prispaustiems žmonėms, teko važiuoti prieš eismą.

Tą vakarą į Kauno medicinos universiteto klinikas buvo pristatyti net 6 šioje avarijoje nukentėję žmonės. Sunkiausia buvo 5 metų berniuko būklė. Dėl politraumos (ypač sunkiai sužalota galva) jis paguldytas į reanimaciją. Savaitgalį nuo sūnaus lovos nesitraukusi motina bendrauti su žiniasklaida atsisakė. Jos vyresniajam 9 metų sūnui lūžo koja. Į klinikas dėl patirtų lūžių ir galvos traumos paguldytas ir vyras.

Dėl patirtų lūžių klinikose gydomas ir avarijos kaltininkas. Jo bendrakeleivio bei sužalotos šeimos kaimyno traumos lengvesnės - jie išleisti gydytis į namus.

Kai kurie liudytojai teigia, kad dalis "Audi" ekipažo po susidūrimo spėjo išsilakstyti. Jų sveikatos būklė neaiški.

Nelaimė įvyko ir Utenos rajone, Užpalių miestelyje. Šeštadienį apie 19 val. policijos stabdomas nesustojo automobilis "Ford Mondeo". Bėgdamas nuo policijos vairuotojas prie kelio vingio nulėkė nuo sankasos ir apsivertė. 21 metų vairuotojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Jo kraujyje rasta net 3,49 promilės alkoholio. Kartu su juo važiavusi 31 metų keleivė žuvo įvykio vietoje.

Po smūgio sankryžoje - devyni sužeisti

Penktadienio popietę kraupi avarija įvyko prie pat Naujosios Akmenės esančioje sankryžoje, kelyje į Akmenę. Apie 15.30 val susidūrė automobiliai "Volkswagen Passat" ir "Audi 100". Sužaloti 9 keleiviai. Trims iš jų prireikė rimtos medikų pagalbos ir net reanimacijos.

Pirminiais duomenimis, abiejų mašinų vairuotojai buvo blaivūs. Teigiama, kad avarijos kaltininkas - "Audi 100" vairuotojas kuršėniškis Jonas K. Išvažiuodamas iš Eibučių gatvės nuo bendrovės "Akmenės cementas", suko į pagrindinį kelią ir nepraleido "Volkswagen Passat". Po smūgio automobiliai nulėkė nuo gatvės ir atsidūrė už kelių dešimčių metrų nuo kelio ir per keliolika metrų vienas nuo kito. Penkis "Audi 100" keleivius išgelbėjo oro pagalvės ir kitos saugos priemonės. Jie sužeidimus gydosi ambulatoriškai. Kitu automobiliu važiavo 4 žmonės, kuriuos iš automobilio specialiomis priemonėmis ištraukė gelbėtojai.

Akmeniškis vairuotojas 18 metų Artūras Ž. taip pat gydosi ambulatoriškai, tačiau daug labiau nepasisekė jo trims keleiviams.

Latvijos pilietis Gints B. dėl sumušimų paguldytas į Naujosios Akmenės ligoninės traumatologijos skyrių. Akmenės rajono gyventojas 26 metų Rimantas K. buvo paguldytas į reanimaciją ir vėliau perkeltas į chirurgijos skyrių. 25 metų akmeniškį Edmundą V. ištiko koma. Jis iš pradžių buvo gydomas reanimacijoje, o vėliau pervežtas į Šiaulių apskrities ligoninę. Jam nustatyta sunki galvos trauma.