Anot leidinio, per pastaruosius dvejus metus Lenkijos policininkų britų kolegoms siunčiamų išdavimo prašymų padaugėjo 17 kartų.

Nuo 2006 metų gruodžio Skotland Jardas gavo 257 tokius prašymus - tai 70 proc. viršija kitų šalių rodiklius. Antroje vietoje yra Lietuva.

Ji Londonui atsiuntė 76 ekstradicijos prašymus.

Laikraščio duomenimis, pirmasis lėktuvas su 20 Didžiojoje Britanijoje sulaikytų lenkų iš Londono išskrido spalį, o lapkritį į Lenkiją parskrido 17 ieškomų nusikaltėlių.

Pasak Skotland Jardo Ekstradicijos tarnybos tyrėjo Paulo Fullerio, tokia praktika kol kas taikoma tik Lenkijos atžvilgiu.

P. Fullerio teigimu, šiuo atveju laimi abi šalys, kadangi britų policijai nereikia kasdien oro uoste laikyti žmonių, o kolegoms lenkams nereikia mokėti už sulaikytųjų ir juos lydinčiųjų asmenų lėktuvų bilietus.

"The Daily Mail" primena, jog Lenkijai įstojus į Europos Sąjungą, į Didžiąją Britaniją atvyko mažiausiai 600 tūkst. lenkų.

Skotland Jardas pažymi, jog dabar Lenkijai išduodama daugiau sulaikytųjų iš dalies dėl to, kad Europos arešto orderio susitarimas yra efektyviai vykdomas.