Keletą dienų dirbę Madride, išnuomotu automobiliu redaktorė ir fotografas Algis Kriščiūnas praėjusią savaitę atvyko į miestelį La Marina ir nuėjo apsipirkti į nedidelę parduotuvę.

Didžiulėje aikštėje paliktas automobilis stovėjo pusvalandį, tačiau ilgapirščiams pakako laiko atsuktuvu išlaužti automobilio dureles, atsidaryti bagažinę ir pavogti daug brangios technikos.

Iš bagažinės dingo brangus nešiojamas kompiuteris, skaitmeninis fotoaparatas "Canon D60", kainuojantis apie 12 tūkst. litų, blykstės, kita foto įranga, dingo ir asmeniniai daiktai bei pirkti suvenyrai.

Nuostolį nukentėjusieji įvertino apie 24 tūkst. litų.

Pasak redaktorės, laimei, vagys nesusigundė bagažinėje gulėjusiais rūbais, kuriuos "Panelės" redakcija fotosesijai buvo pasiskolinusi iš kelių Vilniaus parduotuvių.

Dėl vagystės lietuviai kreipėsi į Ispanijos teisėsaugininkus. Linksmai nusiteikę policininkai skubiai reaguoti nebuvo nusiteikę, mat buvo pietų metas.

Per vadinamąją keletą valandų trunkančią "siestą" Ispanijoje uždaromos beveik visos parduotuvės ir kavinės, valstybės pareigūnai per pietus taip pat įpratę ilsėtis.

Pasak J.Baltrukonytės, pirmieji policijos pareigūnų žodžiai buvo "Jūs lietuviai? Mes su lietuviais labai daug problemų turim. Pas mus lietuvių, rusų ir čigonų mafijos siautėja, plėšia".

"Panelės" vyriausioji redaktorė BNS sakė labiausiai besigailinti savaitės darbo rezultatų - nuotraukų, kurios prapuolė kartu su vagių pasiglemžta foto įranga.

Dėl patirto nuostolio J.Baltrukonytė sakė neketinanti atsisakyti kūrybinių planų ir ilgai nelaukusi vėl ketina vykti į Ispaniją.