Tokią tyrimo perspektyvą mato Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Gintaras Malčiauskas.

"Bylą turbūt nutrauksime baigę tyrimą ir gavę ekspertų išvadas. Tai yra, jeigu jie patvirtins, kad du žmonės "Lūgnėje" nušauti ir trečiasis sužeistas tuo pačiu revolveriu, kuriuo ketvirtadienio rytą nusišovė Algis Adamavičius, ir jei neiškils jokių abejonių dėl suformuluotos įvykių versijos", - Eltai sakė G.Malčiauskas.

A.Adamavičius revolverį buvo įsigijęs savigynai.

Ketvirtadienį Panevėžio ligoninėje surengta pirmoji po operacijos sveikstančio sužeistojo, 46 metų Sigito Leipaus apklausa. G.Malčiausko teigimu, bendrovės vadovo pavaduotojas prekybai S.Leipus patvirtino, kad į "Lūgnės" valdybos narius šaudė A.Adamavičius. Visų tragedijos smulkmenų pareigūnai S.Leipaus dar neklausinėjo, nes dviem šūviais sužeistas žmogus po operacijos tebėra silpnokos sveikatos. "Tačiau jo būklė stabili ir pavojus gyvybei negresia", - pabrėžė G.Malčiauskas. Viena kulka pataikė S.Leipui į pilvo sritį, kita sužeidė žastą.

Nusikaltimą tiriantys pareigūnai suskaičiavo, kad A.Adamavičius "Lūgnės" patalpose iš viso paleido šešis šūvius: trimis buvo mirtinai sužalotas 51 metų bendrovės direktorius Leonas Vaitkevičius, vienu nušautas jo bendraamžis Jonas Šiurna, o dar du šūviai paleisti į S.Leipų.

A.Adamavičius ketvirtadienį apie 10 val. ryto tikriausiai nusišovė septintuoju šoviniu, likusiu revolverio apkaboje. Tai įvyko apie 10 val. sodyboje netoli Ramygalos, kur jis slapstėsi po trečiadienio žudynių UAB "Lūgnė" administraciniame pastate. Ši sodyba yra maždaug už 17 kilometrų nuo Panevėžio.

Nustatę, kad būtent čia gali slapstysis A.Adamavičius, Panevėžio apygardos prokuratūros pareigūnai kreipėsi į policijos "Aro" greitojo reagavimo rinktinę.

Rengiantis patikrinti sodybą, buvo nuspręsta išnaudoti visas galimas derybų priemones, kad A.Adamavičiaus sulaikymas nepareikalautų daugiau kraujo praliejimo, sakė Eltai "Aro" rinktinės vyresnysis komisaras Viktoras Grabauskas. Tačiau, likus keliems metrams iki sodybos, prie jos artinęsi "Aro" pareigūnai išgirdo negarsų šūvį. Po kurio laiko jie dar bandė užmegzti pokalbį su viduje buvusiu žmogumi, tačiau jokio atsakymo neišgirdo. Tada nuspręsta eiti į vidų.

A.Adamavičius buvo parkritęs peršauta galva. Manoma, kad paskutinį šūvį jis paleido iš to paties revolverio, kuriuo šaudė ir trečiadienio popietę. Mirtinai sužeistas A.Adamavičius dar buvo vežamas į ligoninę, tačiau medikų pagalbos jam nebeprireikė - Panevėžio ligoninės medikai tik konstatavo mirtį.

Du pagrindiniai "Lūgnės" akcininkai - 51 metų direktorius Leonas Vaitkevičius ir jo bendraamžis Jonas Šiurna - trečiadienį apie 16 val. nužudyti bendrovės administracijos patalpose S.Kerbedžio gatvėje.

Nepaisant šiurpinančių įvykio detalių, parengtinį baudžiamosios bylos tardymą atliekantis prokuroras G.Malčiauskas pabrėžia, kad panevėžiečių mirtys nėra rezonansinis kriminalinis įvykis, o tik asmeninio pobūdžio konfliktų atomazga.

A.Adamavičius yra buvęs UAB "Lūgnė" darbuotojas, tačiau pastaruosius dvejus metus šioje bendrovėje nebedirbo, tik pirkdavo bendrovės gaminamą produkciją ir realizuodavo ją Rusijos Kaliningrado srityje. Prokuratūros duomenimis, pastaruoju metu A.Adamavičius turėjo didelių finansinių problemų ir skolų, kurios gali būti susijusios su jo verslo santykiais Rusijoje.

Prokuroro A.Malčiausko manymu, trečiadienį "Lūgnėje" nebuvo jokio staigaus konflikto, kuris būtų galėjęs labai supykdyti A.Adamavičių ir sukelti jam afekto būseną. Pareigūnai linkę manyti, kad vidinis A.Adamavičiaus konfliktas brendo jau seniai ir galėjo turėti daugybę priežasčių. To neneigia ir buvusi jo žmona bei sesuo. Pastaraisiais metais A.Adamavičius gyveno vienišiaus gyvenimą.

Maždaug dešimtmetį gyvuojanti "Lūgnės" bendrovė verčiasi šviestuvų bei vaikiškų lovelių gamyba ir prekyba. Jos parduotuvių yra įvairiuose šalies miestuose.