Ugnis sunaikino viduje buvusius baldus, nuo karščio išsilydė skystųjų kristalų plokščiaekranis televizorius, trys oro kondicionieriai, dalis vidaus apdailos. Ko nepajėgė sugadinti liepsnos, įveikė dūmai – aprūko 130 kvadratinių metrų patalpų.

UAB „Krioklys“ direktorei Ingai Širmulienei priklausantis turtas buvo draustas.

„Sekundės“ kalbintas kavinės savininkės vyras tvirtino, kad „Imperio“ patalpos buvo padegtos tyčia. „Viską nufilmavo kameros: vaizdo medžiagoje užfiksuoti lyg ir trys veidus slėpę vyriškiai – vienas išdaužia langą, kitas iš bakelio pripila kažkokio degaus skysčio ir kelis kartus padega. Gerai, kad iš karto suveikė signalizacija. Po minutės atvažiavo policija, dar po poros – ir ugniagesiai. Ačiū Dievui, kad ugnis nespėjo persimesti į mūsų gyvenamuosius kambarius – gelbėtojai savo darbą atliko labai operatyviai. Tačiau nuostoliai didžiuliai – reikės kapitalinio remonto. Jau dabar galima suskaičiuoti apie 40 tūkstančių litų turtinę žalą“, – sakė pašnekovas.

Vyriškis tikino, kad šitaip niekšiškai pasidarbavo miesto banditai.

„Pas mus renkasi padorūs, rimti, garbingi žmonės. Girdėjau tokius gandus, kad įkūrėme banditų barą, tačiau niekada į vidų neįsileidome įtartinos publikos. Neabejoju, kad dėl to užsitraukėme nemalonę ir taip buvo atkeršyta. Jau buvo perspėję, kad jeigu neįleisime, kavinės visai neturėsime“, – kalbėjo „Imperio“ šeimininkės sutuoktinis.

Pašnekovas itin piktinosi, kad dėl gaisro galėjo nukentėti visa šeima.

„Viršuje su vaikais miegojome. Kai kilus liepsnai mus išvedė laukan, vaikams buvo šokas, net nesuprato, kas vyksta. Geriausia, kad visokie „žemaitukai“, „šmikiniai“ – obuolių vagys čia net nesirodytų“, – perspėjo panevėžietis.

Beveik pusę milijono į kavinės įrengimą investavę sutuoktiniai ypač apgailestavo, kad ji liks uždaryta prieš šventes. „Nežinau, kada galėsime vėl klientus įsileisti, o buvo visos dienos prieš šventes užsakytos“, – sakė pašnekovas. Panevėžietis patikino, kad laukia bet kokios informacijos iš ką nors žinančių gyventojų – gaisro sukėlėjus padėsiantį nustatyti geradarį baro savininkai žada apdovanoti 10 tūkstančių litų.