V. Ražanauskas atvyko tik į trečią iš anksto suplanuotą LAT posėdį – prieš tai jis pranešdavo, jog į teismą negali atvykti dėl ligos. Jo advokatė teismui buvo pateikusi medikų pažymą, kad nuteistasis yra susitrenkęs galvą.

V. Ražanauskas į teismo posėdį atvyko iš namų, o švelnesne bausme nuteistas jo bendras Eminas Kulijevas – iš pataisos namų. Ankstesniuose teismų posėdžiuose vyrai nevengdavo pasikalbėti, tačiau šįkart jie net nepasisveikino ir teismo metu vengė žiūrėti vienas kitam į akis.

V. Ražanauskas iš pataisos namų į laisvę buvo paleistas anksčiau laiko – Kauno apygardos teismas jį išleido auginti mažametį vaiką.

DELFI žiniomis, V. Ražanausko žmona Vilniaus miesto 1-ajam apylinkės teismui buvo padavusi pareiškimą, kuriuo siekė išsiskirti su sutuoktiniu dėl šio kaltės. Tačiau netikėtai rugpjūčio pradžioje R. Ražanauskienė teismui įteikė naują prašymą, kuriuo pareiškė norinti nutraukti prasidėjusį skyrybų procesą. Netrukus po to į laisvę buvo paleistas jos sutuoktinis.

Antradienį LAT žurnalistų paklaustas, kaip klostosi šeimyninis gyvenimas, V. Ražanauskas vengė tiesaus atsakymo. „Apie tai aš nekalbėsiu“, - teigė jis.

Nors gražuolės sutuoktiniui pavyko anksčiau laiko ištrūkti į laisvę, prokurorai siekia, kad narkotikų platintojas ilgam sėstų už grotų.

Valstybinį kaltinimą palaikantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Žydrūnas Radišauskas antradienį LAT prašė panaikinti Apeliacinio teismo nuosprendį ir narkotikų platintojų bylą perduoti nagrinėti iš naujo apeliacine tvarka.

Prokuroras nurodė, kad teismas nepagrįstai palaikė lengvinančia atsakomybe nuteistųjų prisipažinimą. Mat tik po ilgai trukusio narkotikų platintojų sekimo pareigūnams pavyko pagrįsti jų kaltę. E. Kulijevas savo kaltę pripažino tik prieš pat kaltinamojo akto surašymą, o V. Ražanauskas – teisme.

„Esu kaltas, bet nemanau, kad esu kaltas, jog kalėčiau 10 metų“, - Vilniaus apygardos teisme pareiškė V. Ražanauskas. „Ar toks jo gailėjimasis gali būti nuoširdžiu? – LAT teisėjų kolegijos klausė prokuroras. – Manau, kad nuteistieji nuoširdžiai nesigaili ir nevertina savo kaltės“.

Valstybinio kaltintojo nuomone, paskyrus švelnesnes bausmes bei suteikus vadinamąjį „šanso principą“, nebus pasiekti bausmių vykdymo tikslai. Be to, prokuroras pabrėžė, kad V. Ražanauskas ir praeityje buvo teistas už narkotikų laikymą.

Ž. Radišauskas įsitikinęs, kad teismas nepagrįstai konstatavo, jog nuteistieji buvo provokuojami parduoti narkotikus. „Jie patys pasirinko narkotikų įgijėjo ir pardavėjo vaidmenį“, - sakė prokuroras.

Tuo tarpu V. Ražanauskas mano, kad jam paskirtas „teisingas nuosprendis“, todėl esą nėra pagrindo bylą nagrinėti iš naujo. Tokios pozicijos laikėsi ir E. Kulijevas: „Manau, kad pareigūnai mus sąmoningai provokavo, kad parduotume kuo daugiau tablečių“.

Ar V. Ražanausko ir E. Kulijevo byla bus grąžinta iš naujo nagrinėti apeliacine tvarka, LAT turėtų paskelbti gruodžio 18-ąją. Jeigu būtų patenkintas prokuratūros prašymas, Ž. Radišauskas prašys V. Ražanauską įkalinti 9, o E. Kulijevą – 8 metams.

DELFI primena, kad dėl didelio narkotinių medžiagų kiekio laikymo dviejuose epizoduose Vilniaus apygardos teismas 25 metų V. Ražanauską buvo išteisinęs, tačiau už bandymą parduoti tabletes skyręs 4 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Jo bendrui – 24 metų E. Kulijevui skirta dar švelnesnė bausmė - 3 metai nelaisvės. Vyrai už grotų buvo pasodinti praėjusių metų vasarį.

V. Ražanauskas su E. Kulijevu buvo sulaikyti vasario 3-iosios vakarą. V.Ražanausko automobilyje „Aro“ pareigūnai rado 2,5 tūkst. tablečių amfetamino. Ikiteisminio tyrimo metu manekenės vyras savo kaltę neigė, tačiau teisme prisipažino.

Teisiamasis pasakojo, kad 2005-siais susipažino su E. Kulijevu Kaune, vėliau dažnai pramogaudavo naktiniuose klubuose. Kartą automobilių plovykloje vyrai susipažino su dviem vyrais iš Rygos. Jie teigė užsiimantys narkotikų platinimu baruose.

Tarp vyrų užsimezgus draugystei, V. Ražanauskas ir E. Kulijevas per tris kartus jiems pardavė kelis tūkstančius amfetamino tablečių.

Policijos agentų ir įtariamųjų prekybos narkotikais skambučiai buvo slapta įrašinėjami nuo 2005 spalio iki tų metų gruodžio pabaigos. Būtent pokalbiai ir slaptų agentų liudijimas policijai padėjo išaiškinti V. Ražanausko prekybą narkotikais.