Trejų metų mažylis į Telšių ligoninę atvežtas blaivinti.

Po nelaimės vis neatsigaunanti motina sako, kad savaitgalio vakarą vyras parėjo girtas ir pradėjo jai grasinti pagaliu. Neiškentusi vyro priekabių, moteris griebė peilį. Sutuoktiniai mušėsi, kivirčijosi, vyras gėrė vyną.

Pasak moters, keturis mažamečius vaikus per naktį namie su girtu tėvu ji paliko, mat po rietenų ir muštynių su vyru su vyriausiu 15 metų sūnumi išėjo nakvoti pas savo motiną.

Girtas vyras užmigo. Mažamečių seserų ir brolio akivaizdoje trimetis troškulį malšino tėvo paliktu vynu. Kiek kartų - nežinia, vaikais iki ryto niekas nesirūpino. Už brolį kiek vyresni vaikai sako, tik rytą matę mažylį geriantį tėvo paliktą vyną.

Vaikų motinai parėjus, vyras šiai vėl kibo į atlapus. Tada moteris ir išsikvietė policiją.

Telšių rajono vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistė Danutė Narvilienė sako, kad šeima seniūnijai žinoma nuo 2002-ųjų. Jauni, nė keturiasdešimties dar nesulaukę sutuoktiniai seniūnijos darbuotojoms žinomi, kaip nevengiantys taurelės - vyras geria dažniau, moteris, nors ir ne girtuoklė, tačiau namais ir vaikais rūpinasi mažai.

Vyriškis, nors ir dirba, bet namie vaikams dažnai trūksta maisto, mat nenupirktas net dujų balionas.

Sutuoktinių barniai taip pat kaime niekam ne paslaptis, bet taip smarkiai, kaip šį kartą, nė vienas vaikų nebuvo nukentėjęs.

Telšių vaiko teisių apsaugos tarnybos vyr. specialistė sako, su vaikų motina jau kalbėjusi, ši labai sutrikusi, dėl to, kas nutiko mažajam sūneliui.

Moteris išsigandusi, nežino, kaip pasielgti. Kol kas šeimoje įsivyravo ramybė. Vyras pažadėjo aprimti. Vaiko teisių specialistės sako, kad nutarta mažylio iš šeimos neatimti.

Ligoninėje išblaivintas trejų metų berniukas atiduotas motinai. Vaiką moteris parsivežė į namus kaime - šeimos namuke nėra elektros, dujų, vos kelios malkos, dažnai nėra net žibalo lempai, tai šviečiasi iš išskobto runkelio ir taukų pasidaryta žvake.

Socialinės tarnybos viliasi, kad vyriškis gydysis nuo priklausomybės nuo alkoholio arba bent jau kalbės su socialinių paslaugųs pecialistu.

Šeimą kasdien po kelis kartus lankyti įsipareigojo gretimame name gyvenanti socialinė darbuotoja.

Gėrusio mažylio motina sako, kad išblaivintas vaikas jaučiasi gerai. Sutuoktinis išsimiegojo ir išėjo į darbą.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją