Virto ant šono

Ankstų šeštadienio rytą Plungės rajone Alsėdžių miestelyje prie šlaito rastas ant šono nuvirtęs tarnybinis Plungės rajono policijos komisariatui priklausantis automobilis „Mitsubischi Pajero Sport“.

Paaiškėjo, kad jį ne tarnybos metu vairavo neuniformuotas apylinkės inspektorių veiklos grupės tyrėjas D.V. Patikrinus alkoholio kiekį nustatyta, kad vyras buvo neblaivus – alkoholio matuoklis parodė 0,97 promilės.

Pradėjus tyrimą tyrėjui teks pasiaiškinti ne tik kodėl drįso sėsti prie vairo išgėręs, bet ir kodėl vairavo komisariatui priklausantį automobilį ne tarnybos metu.

Be numerių

Prienų rajono policijos komisariato Viešosios policijos Jiezno policijos nuovados patrulis E.M. važiavo automobiliu „VW Passat“ be valstybinių numerių. Jam nustatytas 2,8 promilės girtumas. Tiesa, skirtingai nuo kolegos iš Plungės, šis vairavo nuosavą automobilį.

Neaišku, kas paskatino sėsti prie vairo A.Š., Vilniaus miesto 2-ojo policijos komisariato Viešosios policijos Naujamiesčio policijos nuovados tyrėją. Policininkui noras sėsti prie vairo girtam (2,61 promilės) gali kainuoti daug. Kaip ir jo kolegoms.

Po Aleksandrijos tragedijos, kai, pasak liudininkų, neblaivus policininkas Saulius Paulikas įtariamas užmušęs tris dešimtmečius vaikus, policijos vadai žadėjo visus pareigūnus, pagautus prie vairo išgėrusius, bausti ne tik pagal įstatymus, bet ir mesti juos iš darbo.