Neblaivus trisdešimt septynerių metų Ž.Č. vakar paryčiais sukėlė avariją. Laimė, policininko vairuojamam automobiliui taranavus kitą, aukų išvengta.

Į kolegų rankas pareigūnas įkliuvo apie 4 val. Ne tarnybos metu nuosavą automobilį „Ford Mondeo“ vairuojantis Č.Ž. Respublikos g. lenkė kitą mašiną ir grįždamas į savo juostą kliudė dvidešimt septynerių metų M.M. vairuojamą „VW Golf“. Avarijos kaltininkui nustatytas 1,81 promilės girtumas. Po susidūrimo šiek tiek buvo apgadinta neblaivaus pareigūno kelyje „pasimaišiusi“ mašina, žmonės sužaloti nebuvo.

Į darbą negrįš

Atostogaujantis policininkas veikiausiai į darbą negrįš – jo vadovai griežtai apsisprendę pareigūną atleisti.

„Policininką atleisime iš darbo – kito kelio nėra. Sveiku protu nesuvokiama, kaip po tokių įvykių keliuose pareigūnai dar nepasimoko. Man, policininkui, nesuprantama, kaip dar drįstama taip elgtis“, – dėl savo pavaldinio poelgio piktinosi Panevėžio miesto VPK viršininko pavaduotojas Gintaras Kliauga.

Pasak pašnekovo, aiškintis, kodėl Č.Ž. taip pasielgė, neteko.

„Šiandien ryte jį mačiau. Kodėl neblaivus sėdo prie vairo, neklausiau – ką ten su girtu kalbėtis. Pats buvau, kai jam girtumą nustatė“, – tvirtino pareigūnas. Esą nežinia, ar ir vėliau pažeidėjas bus išklausytas – vadovai griežtai apsisprendę kiekvieną policininko vardą žeminantį pareigūną atleisti be jokių išimčių, neatsižvelgiant į jo užimamas pareigas, postą ar laipsnį.

Įvykį primiršo

G.Kliauga patvirtino, kad dėl girtumo avariją sukėlęs pareigūnas įkliuvo ne pirmą kartą. „Turėjome tokios informacijos ir anksčiau, todėl buvo atliktas tarnybinis patikrinimas. Neseniai teko pačiam apie tai su juo kalbėtis“, – sakė pašnekovas.

Pasiteiravus apie liepos pabaigoje septyniasdešimt vienerių metų pėsčiąją sužalojusio kriminalisto A.B., kurio kraujyje rasta alkoholio, likimą, G.Kliauga teigė įvykį primiršęs.

„Negaliu atsakyti, kaip viskas baigėsi – galbūt atliekamas ikiteisminis tyrimas“, – sakė Panevėžio miesto VPK viršininko pavaduotojas. „Sekundė“ rašė, kad Panevėžio miesto VPK kriminalisto A.B. vairuojamas „Citroen ZX“ sužalojo E.K. Degant raudonam šviesoforo signalui moteris ėjo per Klaipėdos ir Žvaigždžių g. sankryžoje esančią perėją. Prie vairo sėdėjusiam A.B. teismo medicinos specialistai nustatė 0,41 promilės girtumą.

Nepaisant Aleksandrijos tragedijos pamokų, apie pareigūnų, turinčių būti pavyzdžiu kitiems vairuotojams sukeltas avarijas pranešama kone kasdien – trečiadienį po Šiaulių kriminalinės policijos tyrėjo vairuojamos mašinos ratais papuolė du žmonės, bandę praeiti gatvę per pėsčiųjų perėją. Tėvą ir paauglį sūnų partrenkęs pareigūnas buvo blaivus.

Dar vienas girtas pareigūnas – Klaipėdos r.

Dar vienas neblaivus pareigūnas pateko į eismo įvykį Klaipėdos rajone.

Kaip praneša Policijos departamentas, ketvirtadienį, apie 8 val. kelio Kryžkalnis-Rietavas-Vėžaičiai 80-ame kilometre nuo kelio nuvažiavo automobilis „Audi A6“.

Eismo įvykio metu žmonės nenukentėjo, tačiau abu jo dalyviai – 21 metų mergina ir automobilio savininkas, 28 metų Klaipėdos rajono policijos komisariato Prevencijos poskyrio viršininkas – buvo neblaivūs.

Pareigūnas buvo neuniformuotas, ne tarnybos metu.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Nustatinėjama, kas automobilį vairavo.