Jis kiekvieną minutę galėjo nukristi nuo tilto. Patruliai ėmė įkalbinėti savižudį, kad šis liautųsi rizikavęs gyvybe, tačiau jokios kalbos nepadėjo – vaikinas ir toliau grasino nušokti nuo tilto, draudė pareigūnams prie jo artintis.

Patruliai pakvietė pastiprinimą, į įvykio vietą atvyko ir patrulių vadas komisaras Remigijus Balandis. Įtardami, kad vaikinas gali turėti psichikos problemų, pareigūnai iškvietė ir greitosios pagalbos medikus.

Bandantis nusižudyti vaikinas prisipažino, kad nemato prasmės gyventi dėl nelaimingos meilės. Jis susipyko su mergina. Nenorom savo gyvenimo draugės telefono numerį sudiktavo pareigūnams, kurie iš karto pabandė jai prisiskambinti – gal jai būtų geriau sekęsi atkalbėti draugą nuo kvailystės. Tačiau mergina telefonu neatsiliepė. Laikas bėgo, ir pareigūnai ėmė baimintis, kad sušalęs neblaivus vaikinas tiesiog neišlaikys pusiausvyros ir tikrai įkris į upę.

„Nieko kito nebeliko, kaip imtis jau anksčiau ne kartą naudotos taktikos – užsirūkyti ir cigaretę pasiūlyti savižudžiui, – „Kauno dienai“ pasakojo Patrulių rinktinės vyresnysis patrulis Rimas Gabrijolas. Taip jau atsitiko, kad šiam pareigūnui jau trečią kartą savo budėjimų metu teko vesti derybas su jaunuoliais, bandžiusiais nusižudyti būtent tokiu būdu - nušokti nuo tilto. „Jaunuolis pats nepaprašė cigaretės, todėl pabandžiau pasiūlyti užsirūkyti. Maniau, jeigu jis rūkantis, paims cigaretę. Taip ir buvo, - prisiminė R.Gabrijolas.

Netoli stovintys patruliai vienas kitą suprato iš žvilgsnio – geriausias metas griebti jaunuolį tada, kai kolega bandys jam pridegti cigaretę. Netrukus šis jau buvo policininkų gniaužtuose, perverstas per turėklus į tilto pusę. Greitosios medicinos pagalbos medikai, lydimi policijos, nuvežė sukvailiojusį vaikiną į Kauno psichiatrijos ligoninę.

Patrulių rinktinės vyresnysis patrulis Rimas Gabrijolas sako, kad tokius grėsmingus sprendimus žmonės dažniausiai priima veikiami alkoholio. Visi trys jo išgelbėti asmenys, bandę nušokti nuo Kauno tiltų, buvo neblaivūs. Nė vienas jų už išgelbėtą gyvybę pareigūnams nepadėkojo. Savo darbo ir derybininko įgūdžių pats R.Gabrijolas nesureikšmina – tai eilinis pareigūno darbas, kuris visuomenei dažniausiai lieka nematomas.

PAGALBOS TELEFONAI

Psichologinės pagalbos tarnybaTelefono numerisDarbo laikas
Vaikų linija www.vaikulinija.lt8 800 11111Kasdien 11.00-21.00
Jaunimo linija www.jaunimolinija.lt8 800 28888I-V 16.00-7.00

VI-VII visą parą

Vilties linija, psichologinė pagalba suaugusiems www.kpsc.lt8 800 60700Visą parą
Pagalbos moterims linija8 800 66366I-V 16.00-21.00
Dingusių žmonių šeimų paramos centras8 800 26161

8 5 2773135

I-V 8.00-16.00

Visą parą

Panevėžio paguodos telefonas8 45 500965I-V 20.00-8.00
Vilniaus moterų namų krizių centras8 800 22008I-V 9.00-17.00
Pokalbiai 8-800 linija yra nemokami

PAGALBA INTERNETU

Vaikų linijaRegistruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.ltAtsako per dvi dienas
Jaunimo linijaRašyti svetainėje: www.jppc.lt/draugas Atsako per tris dienas
Vilties linijaRašyti svetainėje: http://www.kpsc.lt//klausimai-atsakymaiAtsako per tris-penkias dienas
Šiaulių jaunimo linijaRašyti: kasnutiko@yahoo.comAtsako per tris dienas