Šio skyriaus vedėjas Raimundas Purvaneckas BNS sakė, kad penktadienį apie 7 val. ryto pacientas atgavo sąmonę.

Iš greitosios pagalbos ligoninės K.Jonaitis apie 11 val. buvo perkeltas į Laisvės atėmimo vietų ligoninę, kur gydomi susirgę suimtieji ir nuteistieji.

Šios ligoninės medikai apžiūrėję vyriškį nustatė, kad jis visiškai sveikas ir grąžino jį į Lukiškių tardymo izoliatorių kalėjimą.

"Gydyti nėra ko. Vaikšto savo kojomis", - BNS sakė medikai.

Gydytojų teigimu, nepavyko nustatyti, kuo apsinuodijo vyriškis, tačiau manoma, kad vaistais. Įtariama, kad sunkiais nusikaltimais kaltinamas Grigiškių gyventojas vaistais svaiginosi dėl psichologinės įtampos, atsiradusios dėl teisme nagrinėjamos bylos, kurios procesas jau įpusėjo.

Pasak gydytojo R.Purvanecko, išgelbėti K.Jonaičio gyvybę padėjo profesionalus kalėjimo medikų elgesys. Įtarus apsinuodijimą, vyriškiui kalėjime buvo išplautas skrandis.

Kad 59 metų K.Jonaitis apsvaigęs nuo v aistų, ketvirtadienio rytą pastebėjo kalėjimo pareigūnai per rytinį patikrinimą. Tą rytą vyriškis turėjo būti vežamas į jo baudžiamosios bylos nagrinėjimą Vilniaus apygardos teisme. Šioje byloje jis kaltinamas trijų jaunų moterų išžaginimu bei nužudymu ir jam už tai gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo direktorius Aleksandras Davidonis BNS sakė, kad su imtasis galėjo išgerti didelę dozę vaistų, kuriuos gauna medikų nurodymu. Tačiau jis atsisakė pasakyti, kokių vaistų gavo K.Jonaitis. Anot direktoriaus, suimtasis galėjo kurį laiką negerti vaistų ir, sukaupęs didesnį jų kiekį, praryti iškart visus.

Anksčiau K.Jonaitis skundėsi medikams depresija.

Patekus į ligoninę teisiamajam, Vilniaus apygardos teismas iki lapkričio pradžios atidėjo bylos nagrinėjimą. Teismo posėdyje ketvirtadienį turėjo būti toliau apklausiami liudytojai.

Pernai balandžio 21 dieną miške netoli Elektrėnų buvo surasta žiauriai nužudyta 25 metų Vievio gyventoja Eglė Venskutonytė. Maždaug po mėnesio kelyje Vilnius-Kaunas rastas dingusios jonaviškės 20-metės Jurgitos Šteinaitės lavonas.

Vėliau tose pačiose apylinkėse surastas 20 metų Gerdos Šatraitytės lavonas.

Pareigūnai neatmeta versijos, kad K.Jonaitis nužudė ir 2000 metais dingusią Salininkų gyventoją 23 metų Jeleną Arcebuševą. Tačiau merginos kūnas nėra rastas, todėl kaltinimas dėl šio nusikaltimo vyriškiui nėra pareikštas.

K.Jonaitis už nužudymą kartą jau buvo teistas. 1986 metais Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nuosprendžiu K.Jonaitis už Algimanto Puzo nužudymą buvo nuteistas kalėti 15 metų.

1997 metais jam buvo suteikta malonė ir jis pirma laiko išėjo į laisvę.

Laisvėje K.Jonaitis įsidarbino Vilniuje sunkvežimio vairuotoju. Į darbą Vilniuje iš Grigiškių jis važinėdavo nuosavu baltu automobiliu "Volkswagen Passat".

K.Jonaitį tyrę psichiatrai nustatė, kad jis yra pakaltinamas ir gali stoti prieš teismą. Vyriškis teigė, kad merginos sutikdavo su juo mylėtis savo noru, tačiau vėliau jį šantažuodavo, reikalaudamos pinigų.

Pasak prokurorų, bylos tyrimo metu kaltinamasis prisipažindavo žudęs merginas, tačiau po kurio laiko kaltę vėl imdavo neigti.

K.Jonaitį arčiau pažįstantys kaimynai žiniasklaidai yra pasakoję, kad tai greitai užsiplieskiantis ir įžūlus žmogus.