Už narkotikų platinimą nuteistas, bet anksčiau laiko į laisvę išleistas V. Ražanauskas greitai vėl gali pakliūti į belangę – prokurorai siekia jį įkalinti 9 metams. Kadangi gražuolės sutuoktiniui gresia griežtesnė bausmė nei ją yra skyręs teismas, V. Ražanauskas privalo dalyvauti teismo posėdyje.

Tačiau jis antrą kartą iš eilės neatvyko į kasacinio skundo nagrinėjimą LAT. Antradienį prieš pat teismo posėdį teismui buvo pateikta pažyma, jog V. Ražanauskas serga. Teismas posėdį buvo atidėjęs ir prieš mėnesį, kai teismo posėdžio išvakarėse gražuolės sutuoktinio advokatės teismui pareiškė, jog V. Ražanauskas patyrė galvos traumą ir dėl sunkios ligos negali dalyvauti posėdyje.

Kadangi nuteistasis du kartus iš eilės neatvyko į posėdžius, valstybinį kaltinimą palaikantis Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Žydrūnas Radišauskas turėtų pasidomėti nuteistojo ligos istorija.

Juoba, kad teismų praktikoje yra buvę atvejų, kai teismo laukiantys asmenys bando vilkinti bylos nagrinėjimą.

DELFI primena, kad 25 metų kartą teistas V. Ražanauskas ir kartu nuteistas jo bendras 24 metų Eminas Kulijevas į teisėsaugininkų nemalonę pakliuvo dėl narkotikų.

Dėl didelio narkotinių medžiagų kiekio laikymo dviejuose epizoduose Vilniaus apygardos teismas V. Ražanauską buvo išteisinęs, tačiau už bandymą parduoti tabletes skyręs 4 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Jo bendrui – E. Kulijevui skirta dar švelnesnė bausmė - 3 metai nelaisvės. Vyrai už grotų buvo pasodinti praėjusių metų vasarį.

V. Ražanauskui į laisvę pavyko išeiti atlikus vos pusę paskirtos bausmės – Kauno apygardos teismas patenkino jo prašymą ir išleido auginti mažametį vaiką.

Valstybinį kaltinimą palaikantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras LAT ketina prašyti bylą grąžinti nagrinėti iš naujo apeliacine tvarka bei siūlys jau daugiau kaip mėnesį laisve besidžiaugiantį V .Ražanauską įkalinti 9, o jo bendrą E. Kulijevą – 8 metams.

Anksčiau prokurorai gražuolės sutuoktiniui siūlė skirti 12 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

V. Ražanauskas su E. Kulijevu buvo sulaikyti vasario 3-iosios vakarą. V.Ražanausko automobilyje „Aro“ pareigūnai rado 2,5 tūkst. tablečių amfetamino. Ikiteisminio tyrimo metu manekenės vyras savo kaltę neigė, tačiau teisme prisipažino.

Teisiamasis pasakojo, kad 2005-siais susipažino su E. Kulijevu Kaune, vėliau dažnai pramogaudavo naktiniuose klubuose. Kartą automobilių plovykloje vyrai susipažino su dviem vyrais iš Rygos. Jie teigė užsiimantys narkotikų platinimu baruose.

Tarp vyrų užsimezgus draugystei, V. Ražanauskas ir E. Kulijevas per tris kartus jiems pardavė kelis tūkstančius amfetamino tablečių.

Policijos agentų ir įtariamųjų prekybos narkotikais skambučiai buvo slapta įrašinėjami nuo 2005 spalio iki tų metų gruodžio pabaigos. Būtent pokalbiai ir slaptų agentų liudijimas policijai padėjo išaiškinti V. Ražanausko prekybą narkotikais.