Kaip informavo Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), į Vilniaus rinktinės Medininkų pasienio kontrolės punktą (PKP) iš Baltarusijos atvyko automobilis "Audi 100 Avant" su lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais. Jį vairavo 44 metų Baltarusijos pilietis Genadijus Petrovas, turintis leidimą nuolat gyventi Lietuvoje. Kartu su juo vyko 43 metų Lietuvos pilietė.

Automobilio vairuotojas pasuko "žaliuoju kanalu", kuris skirtas negabenantiems deklaruotinų daiktų ir prekių. Tačiau, kai asmens ir automobilio dokumentų patikrą vykdęs pasienietis, ketindamas patikrinti variklio numerį, paprašė pakelti automobilio variklio dangtį, vyriškis tai daryti atsisakė.

Baltarusiui buvo nurodyta vykti į detalaus patikrinimo zoną. Vairuotojas sutiko, tačiau pavažiavęs kelis metrus staiga padidino greitį ir nepasukęs į patikrinimo zoną nuvažiavo į Lietuvos teritorijos gilumą.

Punkte budėję VSAT pareigūnai apie bėglį nedelsiant pranešė visiems Medininkų ruožo pasieniečių patruliams.

Po poros minučių baltarusio automobilį apie pusantro kilometro nuo Medininkų punkto, kelyje Minskas-Vilnius ties Šumsko sankryža, sustabdė VSAT Vilniaus rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai. Tada vairuotojas nusprendė daugiau nerizikuoti ir išsyk pakluso pasieniečių reikalavimui sustoti.

Tuomet paaiškėjo, kodėl baltarusis atsisakė pakelti variklio dangtį. Jį atidarę pasieniečiai šalia variklio ir kitų agregatų aptiko 78 litrinius ir puslitrinius butelius įvairių alkoholinių gėrimų - degtinės "Jelcin", "Rasputin", "Finlandia", brendžio "Chievalier", "Charles de Navare" bei konjako "Metaxa". Po automobilio priekinėmis sėdynėmis pasieniečiai rado 20 pakelių cigarečių "LM".

Automobilis, juo vykę asmenys bei kontrabandinės prekės perduoti muitinės pareigūnams, kurie atlieka tolesnį tyrimą.