32 metų klaipėdiškis kaltinamas iš Venesuelos per Amsterdamą į Lietuvą savo skrandyje atgabenęs 438,63 gramo kokaino. Narkotikai buvo supakuoti į 114 atskirų paketėlių.

Klaipėdiškį vasario 9 dieną Vilniaus tarptautiniame oro uoste sulaikė Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai.

Po sulaikymo Vilniaus oro uoste klaipėdiškis buvo paguldytas į Vilniaus universitetinės greitosios pagalbos ligoninės Toksikologijos ir intensyvios terapijos skyrių, vėliau - į Laisvės atėmimo vietų ligoninę. Teisme liudiję greitosios pagalbos ligoninės gydytojai sakė, kad jeigu žarnyne būtų plyšęs nors vienas paketas su narkotikais, žmogus būtų miręs per maždaug 10 minučių.

Ligoninės medikai stebėjo pacientą, kad nekiltų komplikacijos, jei suplyštų ar suirtų pakeltėlis. Gydytojų teigimu, G.Slušnys rizikavo savo sveikata ir gyvybe. Laimei, paketėliai su narkotikais iš organizmo pasišalino natūraliu būdu. Kai kurie jau buvo aptirpę nuo skrandžio sulčių.

G.Slušnys teismui iš dalies prisipažino kaltas dėl jam inkriminuojamų kaltinimų, tačiau teigė nežinojęs, kad prarijo narkotines medžiagas.

Teisėsaugos pareigūnams nepavyko išsiaiškinti, iš kokių asmenų klaipėdiškis Venesuelai priklausančios Margaritos saloje įsigijo narkotikų.

Bylos duomenimis, narkotikai G.Slušniui buvo perduoti viešbutyje, kur vėliau jis juos ir prarijo.

Teisme liudiję Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai sakė turėję informacijos, kad G.Slušnys gali gabenti narkotines medžiagas.

"Mes nusprendėme patikrinti. Tikrinimo metu nieko draudžiamo neradome. Jis nerišliai atsakinėjo į klausimus. Išvaizda išdavė, kad jis meluoja. Nusprendėme nuvežti į ligoninę", - teismui pasakojo vienas pareigūnų.

Ligoninės medikai įtarė, kad vyriškio organizme yra svetimkūnių.

Pasak liudytojo, vėliau nuvežus į tarnybos skyrių, sulaikytasis parašė prisipažinimą, tada jis nuvežtas į ligoninę, kur buvo patikrintas žarnynas.

Dėl didelio kiekio narkotikų įgijimo ir vežimo kontrabanda per valstybės sieną G.Slušniui šią savaitę pareigūnai pareiškė kaltinimą. Už didelio masto narkotikų kontrabandą klaipėdiškiui gresia laisvės atėmimas nuo 5 iki 10 metų.

Tai pirmasis atvejis Lietuvoje, kai kontrabanda gabenamos narkotinės medžiagos aptinkamos jas gabenusiojo asmens skrandyje.

G.Slušnys anksčiau yra sakęs, kad atskraidinti į Lietuvą narkotikus jam pasiūlė bare sutiktas nepažįstamasis, prisistatęs Valera. Už tai jis turėjęs gauti 500 JAV dolerių.

"Galvojau, kad nėra taip rizikinga. Galvojau, mažiau žinosiu - geriau bus", - yra sakęs vyriškis.

G.Slušnys anksčiau buvo teistas už plėšimą, iš įkalinimo įstaigos grįžo 1997 metais. Vėliau dviejų mažamečių vaikų tėvas dirbo bendrovėje "Klaipėdos laivų remontas", paskui kurį laiką niekur nedirbo.