Buvusio generalinio prokuroro Antano Klimavičiaus pirmininkaujama Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėjų kolegija antradienį atvertė 25 metų kartą teisto V.Ražanausko ir kartu nuteisto jo bendro 24 metų Emino Kulijevo baudžiamąją bylą.

Tačiau teismas negalėjo bylos pradėti nagrinėti iš esmės, nes gražuolės vyrą ginančios dvi advokatės teismui pareiškė, jog V.Ražanauskas patyrė galvos traumą ir dėl sunkios ligos negali dalyvauti posėdyje.

Kadangi prokurorai V.Ražanauską siūlo įkalinti 9 metams ir tai blogina jo padėtį, teismas nusprendė bylos nagrinėjimą atidėti mėnesiui - prieš kelias dienas galvos traumą patyręs nuteistasis žada per šį laiką pasveikti.

Valstybinį kaltinimą palaikantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Žydrūnas Radišauskas DELFI sakė, kad LAT prašys bylą grąžinti nagrinėti iš naujo apeliacine tvarka bei siūlys jau daugiau kaip mėnesį laisve besidžiaugiantį V.Ražanauską įkalinti 9, o jo bendrą E.Kulijevą – 8 metams.

Anksčiau prokurorai gražuolės sutuoktiniui siūlė skirti 12 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Dėl didelio narkotinių medžiagų kiekio laikymo dviejuose epizoduose Vilniaus apygardos teismas V.Ražanauską buvo išteisinęs, tačiau už bandymą parduoti tabletes skyręs 4 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Jo bendrui – E.Kulijevui skirta dar švelnesnė bausmė - 3 metai nelaisvės. Vyrai už grotų buvo pasodinti praėjusių metų vasarį.

V.Ražanauskui į laisvę pavyko išeiti atlikus vos pusę paskirtos bausmės – Kauno apygardos teismas patenkino jo prašymą ir išleido auginti mažametį vaiką.

DELFI primena, kad įvairiuose televizijos šou dalyvavusios manekenės vyrui bei jo bendrui Lietuvos apeliacinis teismas bausmės nepakeitė. Teisėjai pažymėjo, kad nuteistiesiems yra skirta pagrįsta bausmė, ji nėra per griežta, o netgi švelnesnė negu numato įstatymas.

V.Ražanauskas su E.Kulijevu buvo sulaikyti vasario 3-iosios vakarą. V.Ražanausko automobilyje „Aro" pareigūnai rado 2,5 tūkst. tablečių amfetamino. Ikiteisminio tyrimo metu manekenės vyras savo kaltę neigė, tačiau teisme jis pakeitė poziciją.

„Pasėdėjęs kalėjime apmąsčiau, nusprendžiau prisipažinti", - viename teismo posėdžių sakė V.Ražanauskas.

Teisiamasis pasakojo, kad 2005-siais susipažino su E.Kulijevu Kaune, vėliau dažnai pramogaudavo naktiniuose klubuose. Kartą automobilių plovykloje vyrai susipažino su dviem vyrais iš Rygos. Jie teigė užsiimantys narkotikų platinimu baruose.

Tarp vyrų užsimezgus draugystei, V.Ražanauskas ir E.Kulijevas per tris kartus jiems pardavė kelis tūkstančius amfetamino tablečių.

Policijos agentų ir įtariamųjų prekybos narkotikais skambučiai buvo slapta įrašinėjami nuo 2005 spalio iki tų metų gruodžio pabaigos. Būtent pokalbiai ir slaptų agentų liudijimas policijai padėjo išaiškinti V.Ražanausko prekybą narkotikų.