Apie šokiruojantį šou sužinoję mokyklos pedagogai kreipėsi į policiją. Tikimasi, kad pareigūnams pavyks išsiaiškinti, ar "striptizo šou" 18-metis surengė savo iniciatyva.

Anot vieno Bartuvos mokyklos dešimtoko, populiarioje interneto svetainėje, kur jau nesyk buvo demonstruoti prievartos kupini vaizdai iš Lietuvos, išplatintą "filmą" moksleiviai dabar rodo ne tik vienas kitam, bet ir savo tėvams.

"Striptizas" netoli mokyklos buvo šokamas trečiadienį, per kelias pertraukas: "Po pirmos pamokos jis nusirengė iki pusės, po kitos pasiliko tik kelnaites, o trečią kartą ir jas nusimetė", - sakė šios mokyklos moksleivis.

Po trečio "šokio" apie šokiruojantį šou sužinojo mokyklos pedagogai, kurie ir iškvietė policiją.

"Girdėjome, kad tas vaikinas anksčiau dirbo kavinėje, kur irgi mėgo šokti "striptizą". Apie tai sužinojusi kavinės vadovybė jį išmetė. Nežinau, kiek tame teisybės, bet kalbama, kad už viliotinį mokyklos kieme jam kažkas sumokėjo dvidešimt litų", - pasakojo Skuodo Bartuvos vidurinės mokyklos dešimtokas. Anot jo, pernai "striptizo erelis" mėgdavo muštis, o šiemet perėjo prie "viliotinio".

Dėl tokio buvusio auklėtinio šou į policiją kreipėsi mokyklos direktoriaus pavaduotoja Violeta Andrikienė. "Iškviečiau policiją ir parašiau pareiškimą, kad išsiaiškintų šią situaciją. Ar tai buvo organizuota, ar striptizas šoktas paties vaikino iniciatyva. Jis jau pilnametis ir turi atsakyti už tokius savo veiksmus", - teigė V.Andrikienė.

Anot direktoriaus pavaduotojos, aštuoniolikmetis - buvęs mokyklos auklėtinis. Pavasarį, jam baigus devynias klases, jo tėvas parašė pareiškimą, kad sūnus nebeis į mokyklą dėl sunkių gyvenimo sąlygų. O praėjusią savaitę, vos dieną prieš striptizo šou, Skuodo rajone gyvenantis aštuoniolikmetis prašė vėl leisti jam tęsti mokslus dešimtoje klasėje.

"Prašymą priėmiau, bet jokio sprendimo dar nebuvo, - sakė tuomet laikinai direktorių pavadavusi V.Andrikienė. - Tačiau kitą dieną po tokio šokiruojančio įvykio nusprendėme nepatenkinti jo prašymo."

Direktoriaus pavaduotoja pareiškime policijai taip pat paprašė esant galimybei ištirti vaikino sveikatos būklę.

"Manau, kad pasiryžtant tokiam "iššūkiui" įtakos galėjo turėti vaikino sveikatos būklė. Gal kažkas vaikinu pasinaudojo ir paragino tokiam elgesiui", - svarstė V.Andrikienė.

Teigiama, kad prie mokyklos aštuoniolikmetis nebuvo vienas - jam talkino kiti mašina atvažiavę jaunuoliai, kurie pasirūpino muzika.