Kaip praneša VSAT, pasieniečiai bėglį ėmė persekioti tarnybiniu visureigiu „Mitsubishi Pajero“ su įjungtais švyturėliais.

„Fiat Ducato“ vairuotojas sprukdamas įsuko į miško keliuką. Palaukęs, kol pasieniečiai priartės, vairuotojas, važiuodamas atbuline eiga, taranavo tarnybinį visureigį, o tuomet pamėginęs važiuoti į priekį nesuvaldė savo mašinos ir atsitrenkė į medį.

Išlipęs iš automobilio vairuotojas dar mėgino sprukti, tačiau nuo VSAT pareigūnų nepabėgo. Paaiškėjo, kad šešiolikmetis Varėnos rajono gyventojas su savimi neturėjo jokių asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų.

Įvykio metu pasieniečių visureigiui išdaužtas priekinis žibintas, įlenktas variklio gaubtas, nubrozdintos radiatoriaus grotelės ir buferis.

Kilus įtarimui, kad vaikinas yra neblaivus, pasieniečiai jį perdavė Varėnos rajono policijos komisariato pareigūnams, kurie nepilnamečiam pažeidėjui nustatė 0,95 promilės girtumą.

Dėl pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimo pasieniečiai pradėjo administracinę teiseną, jie taip pat planuoja imtis priemonių išieškoti nuostolius už apgadintą „Mitsubishi Pajero“.

Tyrimą dėl eismo įvykio atlieka ir Varėnos policija.