"Base Metal Trading SA", "Base Metals Trading Ltd", "Alucoal Ltd." kreipėsi į Niujorko apygardos teismą, prašydamos iškelti bylą Rusijos bendrovėms "Russkij Aliuminij" ir "Sibirskij Aliuminij" bei "pagrindiniams savininkams" Olegui Deripaskai ir Michailui Černojui.

Grupė savo pareiškime teismui teigia, kad Rusijos bendrovės ir jų vadovai yra atsakingi už kriminalinius nusikaltimus Jungtinėse Amerikos Valstijose. Jais buvo siekiama perimti Rusijos aliuminio sektoriaus ir vienos konkrečios aliuminio gamyklos valdymą.

Iš Maskvos atėjo atsakymas, kuriame didžiausia Rusijos aliuminio grupė "Russkij Aliuminij" paneigė jai pateiktus kaltinimus.

"Jie falsifikuoja faktus ir naudojasi suklastotais kaltinimais", - sakė Rusijos pusės atstovas spaudai Vladas Veršininas.

O.Deripaskos ir M.Černovo kontroliuojama "Sibirskij Aliuminij" priklauso "Russkij Aliuminij", kontroliuojančiam 70 procentų šalies aliuminio sektoriaus.

Ieškinį pateikusi grupė tvirtina, jog bylos subjektai, kai jiems nepavyko teisėtai įsigyti "Novokuzneck Aliuminij" gamyklos, kai kuriuose epizoduose veikė kartu su Rusijos ir Amerikos mafija.

"Kriminaliniai elementai vyrauja Rusijos pramonės sektoriuje, kurį valdo neteisėtų pinigų, grasinimų ir smurto pagalba", - sako Robertas Abramsas (Robert Abrams), JAV bendrovių grupės advokatas pareiškime, pridedame prie ieškinio.