Kaip praneša Šiaulių policija, apie 22 val. Organizuoto nusikalstamumo tarnybos pareigūnai, turėdami operatyvinės informacijos dėl narkotikų gabenimo, Vilniaus gatvėje, ties išvažiavimu iš miesto, surengė specialią operaciją. Jos metu buvo sustabdytas automobilis BMW-318. Jame sėdėjo keturi 21-erių – 24-erių metų šiauliečiai. Du jų – pareigūnams pažįstami, nes yra teisti už vagystes.

Kriminalistai tarp priekinių automobilio sėdynių, prie pavarų svirties, rado paslėptų plastmasinių paketėlių. Viename jų buvo 34 violetinės spalvos tabletės, septyniolikoje kitų – baltos spalvos milteliai. Įtariama, kad ir tabletės, ir milteliai yra narkotinė medžiaga – amfetaminas.

Pareigūnams kilo įtarimas, kad kompanija yra apsisvaiginusi kvaišalais, nes automobilį vairavęs 21-erių metų A.K. jautėsi prastai, jį krėtė drebulys. Jis ir vienas keleivis prisipažino vartoję narkotikų.

Visi keturi sulaikytieji buvo nuvežti į Psichiatrijos ligoninę, kur paimti mėginiai tyrimams dėl apsvaigimo narkotikais nustatyti. Po to vaikinai dviem paroms uždaryti į areštinę. Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šiaulių miesto policijos areštinėje šį vakarą atsidūrė ir dar du narkotikais pasimėgauti sumanę vyrai.

21 val. 40 min. budėtojui paskambinę gyventojai pranešė, kad Sodo – Lazdynų gatvių sankirtoje esančiuose daržuose „šeimininkauja“ neprašyti svečiai. Nuvykę patruliai, rado du tarp žolių parkritusius ir nuo pareigūnų besislepiančius Kuršėnų gyventojus, kurie turėjo maišelį su aguonų galvutėmis, šešiais panaudotais švirkštais, metaliniu dubenėliu kvaišalams gaminti. Vieno jų nuo šių metų gegužės mėnesio ieškojo policijos pareigūnai, nes vyras slapstėsi nuo bausmės atlikimo. Mat Šiaulių miesto apylinkės teismas už įvykdytas vagystes buvo paskelbęs nuosprendį jam atimti laisvę, tačiau iki nuosprendžio įsiteisėjimo nuteistojo nebuvo suėmęs.

Pasinaudodamas tuo, 31-erių metų vyras ėmė slapstytis. Be to, jis pareigūnams pažįstamas kaip vagiliautojas iš parduotuvių ir piktnaudžiaujantis kvaišalais. Šiemet už narkotinių medžiagų vartojimą jis baustas administracine tvarka.

Dar dvi narkotikais piktnaudžiaujančios šiaulietės įkliuvo 1-ojo policijos komisariato pareigūnams, kurie, tirdami bylą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis, tą vakarą lankėsi įvairiose narkomanų pamėgtose vietose. Kadangi jos buvo apsvaigusios, pareigūnai jas nuvežė į Psichiatrijos ligoninę mėginiams dėl narkotikų vartojimo paimti. Gavus specialisto patvirtinimą, moterys bus baudžiamos administracine tvarka.