Pernai rudenį iš Anglijos parsivežtas ir 23 metų Marius Čebelis, gaujos siautėjimo metu dirbęs vienoje Kauno saugos tarnyboje. Teisėsaugininkų duomenimis, M.Čebelis ir Mindaugas Maslauskas, tuo metu neoficialiai dirbęs apsaugininku viename Kauno naktiniame klube, buvo pagrindiniai gaujos nariai.

Gaujos vadeiva Ž.Lekavičius iš nenustatytų asmenų gaudavo informaciją apie būsimų aukų turtą. Jis paskirstydavo ir vaidmenis. Teisėsaugininkai prisipažįsta, kad sulaikyti dar ne visi užsienyje besislapstantys šios gaujos nariai. Nežinoma ir kiek tiksliai ji įvykdė nusikaltimų. Dar nebaigtos 2 jai priskiriamos nužudymo bylos.

Viena jų siejama su 10 m. senumo įvykiu, kai dingo „daktarų“ grupuotei priskiriamas Iliodoras Popovas, pravarde Popas. Jo palaikai prieš porą metų atkasti Kazlų Rūdos miške. Tiesa, didžiajai daugumai šiandien teisiamų Ž.Lekavičiaus gaujos narių tebuvo po 13-14 metų, tačiau vadeiva tada buvo truputį vyresnis, negu jie šiandien.

Vidurdienio išpuolis

Kauno apygardos teismas nagrinėja 3 šiai gaujai priskiriamus nusikaltimus: 2 plėšimus ir itin žiaurų nužudymą.

2005 m. vasarį gaujos vadeivą pasiekė informacija apie Savanorių prospekte veikiančią uždaro tipo parduotuvę, kurioje prekiaujama geros kokybės kvepalais ir rūbais. Grobiui parsigabenti pasiskolintas mikroautobusas. Išpuolis įvykdytas apie 11 val. Iš pradžių į parduotuvę pasiųsti M.Maslauskas ir M.Čebelis. Pamaniusi, kad tai - savininko draugai, parduotuvės darbuotoja juos iš karto įsileido.

Kol šie „pirkėjai“ rinkosi kvepalus, atėjo trečias – jų bendras Darius Romanovas. Netrukus pardavėja užpulta ir praradusi sąmonę supančiota lipnia juosta. Įsibrovėliai krovė grobį į atsineštus maišus ir nešė į netoliese stovintį mikroautobusą, kol pasirodė savininkas. Šis surištas paties pardavinėtais kaklaraiščiais.

Įsiveržė pas į kolekcionierių

Kita gaujos auka tapo Baltijos gatvėje gyvenantis senovinių pinigų kolekcionierius. Šiam nusikaltimui panaudotos policijos uniformos. Ž.Lekavičius kaltinamas parūpinęs M.Maslauskui bei M.Čebeliui ir policijos pažymėjimus.

Pamatęs pro durų akutę, kad už jų stovi pareigūnai, vienas kurių rodė ir pažymėjimą, buto savininkas juos įsileido, nors ir atkreipė dėmesį į keistai virpančią dokumentą rodančio svečio ranką. Vėliau šis pasakojo pažymėjimo nuotraukoje buvęs nepanašus į save, o ir „dokumentas“ buvęs ne laminuotas, o tik įdėtas į atverčiamą knygelę.

Pasakę, kad nori buto šeimininką apklausti, atvykėliai neuždarė paskui save durų. Netrukus pro jas į butą įsiveržė iki tol laiptinėje, prie lifto, slėpęsis „pareigūnų“ bendras. Įtariama, kad buto šeimininką ketinta pagrobti, o gal ir nužudyti, tačiau šis ir namuose buvusi jo 16 m. dukra sugebėjo pasipriešinti. Jų pagalbos šauksmą išgirdo kaimynai. Įsibrovėliai pabėgo. Netrukus pasigesta svetainės sekcijoje buvusio albumo su pinigų kolekcija. Vėliau paaiškėjo, kad beskubėdamas plėšikas paėmė ne tą kolekciją.

Vaikystės draugo egzekucija

Kita gaujos auka tapo Botanikos sodo prieigose gyvenęs vadeivos vaikystės draugas, vertęsis automobilių gabenimu iš užsienio. Laukta, kol jis parduos daugiau automobilių. Po to draugas įviliotas į vieno gaujos nario Aleksote nuomotą butą neva „mielai praleisti laiką su gražia mergina“. Tačiau iš tiesų ten jo laukė M.Maslauskas, M.Čebelis, D.Romanovas ir naujas gaujos narys Erlandas Palukaitis.

Surištas verslininkas kankintas, kad pasakytų, kur laiko pinigus ir monetų kolekciją. Kankinamajam neištvėrus, vadeiva nuvežė į jo namus M.Maslauską su M.Čebeliu, kurie iš aukos atimtais raktais pateko į butą ir iškraustė slėptuves. Kaip kankinamasis ir sakė, iš 15 tūkst. eurų, gautų už parduotus automobilius, tebuvo likę ne kažin kas. Didžiąją dalį šios sumos jis buvo paskolinęs draugui.

Baiminantis, kad verslininkas nesikreiptų į policiją, jį nuspręsta nužudyti. Elektros laidu vyriškį pasmaugė gaujos vadeivos brolis. Nužudytojo automobilio „Mercedes Benz“ rasti taip ir nepavyko. Verslininko palaikai po kurio laiko atkasti Marvelės šlaite. Netoliese buvo palaidota kita šios gaujos auka – dar vienas brolių Lekavičių šeimos pažįstamas. Ši byla dar nebaigta.