Sodyba yra už kilometro nuo sienos. VSAT pareigūnai sodyboje aptiko ir sulaikė du asmenis be asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų.

Moteris prisistatė 29-erių Baltarusijos piliete, vyras - 31-erių taip pat šios šalies piliečiu. Nuo jų sklido stiprus alkoholio kvapas, abu asmenys atrodė smarkiai apgirtę.

Sulaikymo metu sodyboje jie priešinosi pasieniečiams, todėl VSAT pareigūnams teko panaudoti jėgą ir uždėti jiems antrankius. Kartu buvęs 30-metis Lietuvos pilietis pareigūnams nesipriešino.

Sulaikytuosius nugabenus į užkardą pasieniečiams nepavyko jų apklausti dėl baltarusių neblaivumo. Šie triukšmavo ir užkardos laikino sulaikymo patalpoje.

Lietuvos piliečiui dėl gyvenamojo ploto suteikimo užsieniečiams, neturintiems Lietuvoje teisę būti suteikiančių dokumentų, pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Už tai jam gresia bauda nuo vieno tūkstančio iki dviejų tūkstančių litų.

Sulaikytuosius Baltarusijos piliečius pasieniečiai uždarė į areštinę. Jų atžvilgiu VSAT Vilniaus rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai jiems gresia bauda, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.