Į Medininkų kelio postą lengvuoju automobiliu vyras atvažiavo naktį, apie 2 valandą. Minėtas prekes jis vežė slėpdamas nuo muitinės kontrolės.

Muitinės pareigūnai sulaikė visus neteisėtai gabentus DVD ir 6 kilogramus spausdintų informacinių lapelių. DVD vertė siekia 65 tūkst. litų, o informaciniai lapeliai įvertinti beveik 300 litų.

Muitinės pareigūnai pažeidėjui surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą. Kadangi minėtas pilietis vairavo automobilį neblaivus, buvo iškviesti eismo priežiūros pareigūnai.

Šeštadienį, tame pačiame poste muitinės pareigūnai sulaikė koralą, kuriam įvežti būtinas leidimas.

Apie 8 val. 30 min. pasirinkęs žaliąjį kanalą ir tuo deklaruodamas, kad neveža jokių neleistinų daiktų ar prekių, į Medininkų kelio postą atvyko Lietuvos gyventojas M.Š. Atlikdami muitinį tikrinimą muitinės pareigūnai lengvojo automobilio bagažinėje rado daugiau kaip 1 kg sveriantį baltąjį koralą.

Pagal CITES (Nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių tarptautinės prekybos) konvencijos reikalavimus tokiam koralui įvežti reikalingas Aplinkos apsaugos inspekcijos išduotas leidimas, kurio minėtas pilietis neturėjo.