Ir nors šis bei kiti panašūs įvykiai policijos suvestinėse pastaruoju metu šmėsteli gana retai, tačiau laikinuosius statinius prižiūrinčių bendrovių ir Kauno miesto savivaldybės atstovų teigimu, chuliganizmo atvejų Kaune daugėja.

Nors įprasta manyti, kad visuomeninį turtą niokoja tik paaugliai ar įsisiautėję sporto aistruoliai, pasirodo, kad taip vis dažniau siautėja net vaikai.

"Vandalizmo atvejų daugėja kasmet. Dažniausiai nukenčia viešojo transporto stotelės. Neseniai savo akimis mačiau, kaip grupelė kokių 6-8 metų vaikų eidami pro stotelę į ją paleido butelį ir išdaužė stiklą. Auga nauja vandalų karta, kuri visuomeninį turtą niokoja savo malonumui", - baisėjosi Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkos poskyrio vedėjas Rimantas Rutavičius.

75-ias mieste esančias autobusų ir troleibusų stoteles bei laikrodžius Laisvės alėjoje prižiūrinčios bendrovės "Lagunta" direktoriaus Arūno Galvanausko teigimu, keisti sudaužytus stotelių ar kitų viešose vietose stovinčių laikinųjų reklaminių statinių stiklus tenka beveik po kiekvieno savaitgalio.

"Tikslios statistikos nepateiksiu, tačiau per pirmuosius septynis šių metų mėnesius vien stotelėse pakeitėme apie 30 stiklų", - sakė "Laguntos" vadovas.

Pasak jo, labiausiai kenčia V.Krėvės ir Taikos prospektuose esančios stotelės. A.Galvanauskas svarstė, kad tai tikriausiai susiję su tuo, jog netoli šių vietų gyvena daug studentų ir profesinių mokyklų auklėtinių.

"Kai po vasaros atostogų sugrįžta jaunimas, vandalizmo atvejų padaugėja visame mieste", - tikino A.Galvanauskas.

Pasidomėjus, kodėl duomenų apie šiuos incidentus policijos suvestinėse paprastai nėra, bendrovės "Lagunta" direktorius prisipažino, kad į policiją kreipiasi retai. "O kam? Tai daugiau laiko gaišimas, nes reikia užpildyti krūvas popierių, o nusikaltėliai išaiškinami labai retai", - tvirtino A.Galvanauskas.

Kauno miesto Vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Remigijus Stukas įsitikinęs, kad nesikreipdami į policiją verslininkai daro sau meškos paslaugą.

"Jei jie nepraneša apie tokius įvykius, iš kur policija žinos, kad šioje vietoje reikia stiprinti patruliavimą?" - retoriškai klausė pareigūnas.

Miesto policijos Viešosios tvarkos tarnybos vadovas džiaugėsi, kad kol kas neužfiksuotas nė vienas incidentas ar chuliganizmo atvejis, kuris būtų susijęs su dabar vykstančiu Europos vyrų krepšinio čempionatu.

"Tikriausiai lietuviai išmoko pergales švęsti kultūringai. Mes dėl to tik džiaugiamės ir raginame. Tačiau gali būti, kad incidentų išvengėme dėl to, kad kol kas visas rungtynes Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė laimėdavo", - kalbėjo R.Stukas.

Pasak jo, čempionato metu miesto policijos patruliai akyliau stebi tas kavines, barus ir kitas vietas, kur rungtynes stebi krepšinio aistruoliai: "Esam pasiruošę padidėjusiam šurmuliui mieste, tačiau tikriausiai, kol pasieksime finalą, triukšmingai švęsti pergalių niekas nepradės", - mano Kauno policijos Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas.