Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet rugsėjo 7 dieną buvo minima profesinė statybų sektoriaus atstovų šventė - Statybininkų diena. Tądien statybininkus pasveikino Aplinkos ministerija ir Lietuvos statybininkų asociacija, šventę jiems surengę Šiaulių laisvalaikio ir pramogų centre.

Tačiau gražiai užbaigti profesinės šventės Panevėžio statybos tresto darbuotojai nesugebėjo. Šeštadienį jie nusprendė pramogauti Kuzmiškių girioje esančioje Gitėnų aikštelėje. Pramogos vietą statybininkai pasiekė išsinuomotu siauruku iš Viešosios įstaigos „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“. PB žiniomis, barniai traukinyje prasidėjo dar neatvykus į iškilmėms skirtą vietą. Dėl ko susipyko ir ko nepasidalino PST darbuotojai - neaišku.

Atvykę į šventės vietą - Gitėnų aikštelę - statybininkai santykius aiškinosi ir toliau, bet jau į darbą paleido ir kumščius. Raminti įsiaudrinusius Statybininkų dienos minėtojus šventės organizatoriams teko kviesti Panevėžio rajono policijos pareigūnus. Tai vakar patvirtino ir pakalbintas rajono Policijos komisariato budėtojų grupės specialistas. Pasak jo, į mišką raminti statybininkų policijos ekipažai kviesti buvo šeštadienį po pietų, apie 16.30 val.

Mušėsi ir niokojo vagonus

Visiškai nuraminti įniršusių statybininkų nepavyko. Grįždami atgal traukiniu į Panevėžį, jie ir toliau aiškinosi santykius. PB žiniomis, statybininkai ne tik mušėsi, bet ir niokojo puikiai įrengtus vagonus. Ar labai nukentėjo VšĮ „Aukštaitijos siaurojo geležinkelio“ turtas - neaišku. Vakar į telefono skambučius neatsakinėjo nei įstaigos vadovas Gintaras Kerbedis, nei VšĮ viena iš steigėjų - Panevėžio apskrities viršininkė Gema Umbrasienė. Abiejų telefonai sutartinai tylėjo.

Pakalbinta VšĮ „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ vadybininkė Aida Kerbedienė patvirtino, kad PST tikrai nuomojo siauruką. Tačiau ji teigė, kad apie statybininkų sukeltas muštynes nieko negirdėjo. Pasak jos, kartu švęsti Statybininkų dienos ji nevyko. Nors kartu nevyko ir tvirtino apie muštynes negirdėjusi, tačiau teigė, kad tik šiandien paaiškės, ar labai nukentėjo VšĮ vagonai. Vienas iš PST akcininkų Gvidas Drobužas dienraščiui tvirtino, kad negirdėjo, kaip profesinę šventę šventė statybininkai. „Manęs ten nebuvo. Nieko negirdėjau, nes buvau išvykęs į komandiruotę“, - džiaugėsi jis, kad pavyko išvengti muštynių.