Kaltinamasis, dirbantis vienoje Vilniaus bendrovėje vadybininku, buvo atsakingas už metalų bei mašinų atliekų supirkimą. Iš bendrovės kasos prekėms pirkti avansu ne vieną kartą D. B. buvo duoti pinigai, kuriais jis turėdavo sumokėti klientams už įsigytas prekes. Jam buvo patikėta beveik 140 000 litų.

Kaltinamasis prekių nupirko už kelis šimtus litų, tačiau likusius – per 135 000 litų – pasisavino. Išmokėjimo kvitų blankuose jis įrašydavo melagingus duomenis, suklastojo pirkimo sutartyje kliento parašus. D. B. prisipažino padaręs nusikalstamą veiką ir gailisi.

,,Didelės vertės svetimo turto pasisavinimas – sunkus nusikaltimas ir įstatymas už jį numato griežtą bausmę. Už šią nusikalstamą veiką asmuo laivės gali netekti iki dešimties metų“, – sakė prokurorė S. Malinauskienė. Ikiteisminio tyrimo metu surinkta duomenų, leidžiančių prokurorams teigti, kad nusikalstamas veikas kaltinamasis padarė iš savanaudiškų paskatų.

Už netikro dokumento pagaminimą, tikro dokumento suklastojimą baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešių metų.

Kaltinamajam paskirtos kardomosios priemonės – įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje ir dokumento paėmimas.