Upės pakrantėje į jį keli asmenys krovė dėžes.

Pastebėjęs artėjančius pasieniečius automobilio vairuotojas nepakluso jų reikalavimui sustoti ir dideliu greičiu pradėjo važiuoti tiesiai ant pareigūnų. Specialiojo būrio pasieniečiai spėjo atšokti, o vienas iš jų iš tarnybinio ginklo iššovė įspėjamąjį šūvį į orą. Po to, kai „Subaru“ be valstybinių registracijos numerių vairuotojas ir toliau nestojo, kitą šūvį jis paleido į automobilio ratą.

Lauko keliuku bėglys toli nuvažiuoti nesugebėjo – už maždaug 200 metrų vairuotojas nesuvaldė milžinišku greičiu lekiančio „Subaru“ ir įvažiavo į melioracijos griovį. Automobilis jame pasviro taip, kad buvo užspaustos vairuotojo durelės ir šis negalėjo iš jo išsiropšti, skelbia VSAT.

Atskubėję pasieniečiai ištraukė „Subaru“ vairuotoją, 22-ejų Pagėgių savivaldybės gyventoją, ir jį sulaikė. Automobiliu gabentos dvidešimt penkios dėžės cigarečių „Jin Ling“ su rusiškomis banderolėmis, iš viso 12 500 pakelių.

Apie įvykį prie Nemuno, kurio viduriu eina valstybės siena, VSAT pareigūnai informavo Rusijos pasieniečius, o apie tarnybinio ginklo panaudojimą pranešta Jurbarko rajono apylinkės prokuratūrai.

Dėl kontrabandos gabenimo VSAT Pagėgių rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sulaikytasis uždarytas į areštinę. Cigaretės ir automobilis laikinai saugomi Viešvilės užkardoje.

Iš viso Lietuvos pasieniečiai šiemet jau sulaikė daugiau kaip 2 milijonus 431 tūkstantį pakelių kontrabanda gabentų cigarečių, kurių vertė gali siekti apie 6 mln. Lt. Daugiausiai cigarečių sulaikė sieną su Rusija saugantys VSAT pareigūnai – daugiau kaip milijoną 164 tūkstančius pakelių. Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiai sulaikė 528 tūkstančius pakelių kontrabandinių cigarečių, sieną su Lenkija saugantys VSAT pareigūnai – 386 tūkstančius pakelių.