V. Rimkus ir du klaipėdiečiai, taip pat buvę "Aro" pareigūnai, buvo įsteigę bendrovę "Rinkija" ir, žadėdami dideles palūkanas, iš žmonių priiminėjo indėlius, kuriuos, kaip įtariama, pasisavino. Manoma, kad iš žmonių jie surinko ir pasisavino apie pusę milijono litų.

Tardymo valdybos prie Klaipėdos miesto vyriausiojo policijos komisariato 1-ojo skyriaus viršininkė Daiva Galdikaitė sakė BNS, kad V. Rimkui ketvirtadienį oficialiai buvo pareikšti kaltinimai dėl svetimo turto pasisavimo stambiu mastu. Iki tol pareigūnai buvo priėmę tik nutarimą patraukti jį baudžiamojon atsakomybėn.

Kol V. Rimkus buvo ieškomas, jo byla Klaipėdoje buvo sustabdyta. Dabar byloje bus atliekamas parengtinis tardymas. Ketvirtadienį teisme, skiriant V. Rimkui suėmimą iki vasario 1 dienos, jo advokatas neprieštaravo prokuroro prašymui dėl kardomosios priemonės. Advokatas teigė, kad jo ginamasis neturi kur gyventi, taip pat neturi lėšų pragyvenimui. Advokato teigimu, V. Rimkus serga psichine liga.

Klaipėdietis V.Rimkus buvo sulaikytas 1996 metais Čikagoje, apkaltinus jį teroro aktu miesto valymo įrenginiuose. Už terorizmą JAV teismas V. Rimkų nuteisė kalėti 8 metus. Kadangi kalėjime jis gerai elgėsi, todėl bausmė jam buvo sumažinta iki 4 metų. Pasibaigus sutrumpintos bausmės laikui, V. Rimkus buvo perduotas Lietuvai.