Kiek šios avarijos dalyvių iki policijos atvykimo spėjo pasišalinti, tikslinama. Pirminiais duomenimis, mažiausiai 2.

Į įvykio vietą buvo pasiųsti net 3 greitosios medicinos pagalbos automobiliai. Medikų teigimu, nuo visų nelaimėlių trenkė alkoholiu. Viename iš sudaužytų automobilių mėtėsi plastmasiniai alaus buteliai.

Kas vairavo nuo Pažaislio miesto link skubėjusį „BMW 520“, neaišku. Jo vairuotojas pabėgo, palikęs likimo valiai sužeistą keleivį. Kauno rajone, Giraitėje, registruotas 28 metų A.Ž. nuvežtas į Kauno medicinos universiteto klinikas (KMUK). Šioje gydymo įstaigoje tąnakt atsidūrė ir 2 priešpriešiais važiavusio automobilio „Honda Civic“ keleiviai: 15 bei 17 metų broliai iš Garliavos. Po naktinį Kauną jie važiavo su neseniai pilnametystės sulaukusiu kaimynu.

Susidūrimo dalyviams sumuštos galvos, sužaloti veidai, konstatuotos įvairios plėštinės žaizdos.

Sužalotų nepilnamečių motina bendrauti su žiniasklaida atsisakė. Turėjo priežasčių vengti viešumo ir vyresnysis iš vidurnakčio susidūrime nukentėjusių brolių.

„Visos kalbos bandymus sustabdyti karą keliuose tėra skambūs žodžiai”, - „Kauno dienai“ guodėsi tąnakt budėjusios Kauno greitosios pagalbos medikų pamainos atstovė.

Apvertė vilkiką su kroviniu

Alkoholis buvo ir susidūrimo, tą pačią šeštadienio naktį įvykusio Tauragės rajone, kelyje Ryga-Šiauliai-Kaliningradas, priežastis. Avarija įvyko apie 1 val. nakties ties Skaudvile į priešpriešinę eismo juostą išlėkus automobiliui „Toyota Corola”. Jo taranuotas vilkikas MAN, vežęs vaisvandenių krovinį, buvo nustumtas nuo 10 metrų aukščio sankasos. Sunkiasvorei verčiantis skersai kelio pabiro visas krovinys. Kuriam laikui buvo sutrikdytas eismas šia kelio atkarpa.

Po susidūrimo „Toyota Corola“ lėkė dar apie 100 metrų. Į nelaimės vietą iškviesti ugniagesiai gelbėtojai ant galinės automobilio sėdynės aptiko 2 Kėdainių rajono gyventojus. Vienas buvo be gyvybės ženklų. Antrasis, nuo kurio trenkė alkoholiu, - lūžusia koja.

Šeštadienio ryte vienoje iš Marijampolės sankryžų buvo partrenktas dviratį per pėsčiųjų perėją stūmęs pensininkas. Jis ėjo degant žaliam šviesoforo signalui. Pėsčiąjį partrenkęs automobilio „Seat Toledo“ vairuotojas bandė iš įvykio vietos pasprukti, bet buvo netrukus sulaikytas. Šis 24 metų marijampolietis pripūtė į alkoholio matuoklį 2,24 promilės.

Žuvo nekalti

Skaudžiausios savo pasekmėmis šeštadienio nelaimės, įvykusios Telšių rajone, aplinkybės dar tikslinamos.

Apie 16.40 val. kelyje Telšiai-Varniai-Laukuva į sustojusį ir į kairę sukantį „VW Golf“ atsitrenkė ta pačiame kryptimi paskui jį važiavęs „Audi A8“. Susidūrimo metu žuvo taranuotu automobiliu važiavę šeštą dešimtį ėję sugyventiniai iš Telšių. Ligoninėje atsidūrė panašaus amžiaus jų bendrakeleivė. Nukentėjo ir 2 avarijos kaltininko keleiviai. Viena iš jų – 5 metų mažylė iš Klaipėdos taip pat nuvežta į ligoninę.

Šeštadienį į avarijas pateko ir mažiausiai 3 šalies policijos pareigūnai.

Labiausiai nepasisekė Molėtų rajone su nuosavu automobiliu „Audi A4“ ne tarnybos metu apsivertusiam šio rajono policijos vyresniajam patruliui. 24 metų pareigūnas komos būklės nuvežtas į ligoninę.

Jonavoje neblaivus vairuotojas taranavo vieno iš rajono policijos vadovų nuosavą automobilį. Susidūrimo kaltininkui nustatytas sunkus girtumo laipsnis (3,16 promilės alkoholio).