Apie 17 val. Pasvalio rajone, Ąžuolpamušės kaime, 28 metų Latvijos piliečio Janio Hazės vairuojamas automobilis "Mitsubishi Pajero" partrenkė ir mirtinai sužalojo keliu ėjusį vietos 68 metų Antaną Valiūną. Pėstysis žuvo vietoje.

Pasak Pasvalio policijos pareigūnų, į Latviją vykęs vairuotojas buvo blaivus. Avarijos kaltininkas kol kas nenustatytas. Autoįvykio metu buvo tamsu, smarkiai lijo. Vairuotojas teigė neviršijęs toje vietoje leistino 90 km/h greičio, tačiau pėsčiojo laiku nepastebėjo.

Po apklausos Pasvalio pareigūnai latviui leido išvažiuoti. Baudžiamosios bylos pareigūnai kol kas nekelia. Tą pačią dieną 18 val. 30 min. Utenos rajone, kelio Kaunas-Zarasai 137-ame kilometre, neblaivaus Lietuvos piliečio vairuojamas automobilis susidūrė su Latvijos pilietės automobiliu. Avarijoje nukentėjo du Latvijos piliečiai, kurie dėl įvairių kūno sužalojimų buvo paguldyti į ligoninę.

Į avarijos vietą buvo atvykę ugniagesiai, kurie iš sulamdyto automobilio išlaisvino nukentėjusius latvius. Pasak Policijos departamento, avarija įvyko, kai neblaivaus 37 metų V. Bislio vairuojamas sunkvežimis "ZIL 131" susidūrė su 39 metų Latvijos pilietės Zojos Kuznecovos vairuojamu automobiliu "VW Passat".

Nuo smūgio lengvasis automobilis išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir susidūrė su kitu automobiliu "Opel Ascona". Įvykio metu sužalota vairuotoja Z. Kuznecova ir kartu važiavęs 30-metis Latvijos pilietis Vasilijus Kuznecovas. Sužeistieji gydomi ligoninėje. Sunkvežimio vairuotojui V. Bisliui pareigūnai nustatė 2,47 promilės girtumą.