Pirmadienį VSAT Pagėgių rinktinės operatyvininkai, Specialiosios paskirties būrio pareigūnai bei Viešvilės užkardos pasieniečiai Viešvilės miestelyje pastebėjo važiuojančius lengvąjį automobilį „Subaru Legacy“ ir mikroautobusą „Mercedez Benz Sprinter“.

„Subaru“, kuris, beje, buvo be valstybinių numerių, VSAT pareigūnai ėmėsi stabdyti ties to paties rajono Žukų kaimu. Kaip ir tikėtasi, mašinos vairuotojas nepakluso uniformuoto pareigūno reikalavimui sustoti, nereagavo į garso ir šviesos signalus, pavojingai manevravo ir mėgino sprukti.

Stabdydami bėglį, pasieniečiai iššovė tris įspėjamuosius šūvius į orą ir dar aštuonis – į automobilio padangas. Suvarpytomis padangomis maždaug du kilometrus pavažiavęs „Subaru“ sustojo šalikelėje. Iš jo iššokęs vairuotojas pamėgino bėgti, bandė slėptis netoliese esančiame miške, tačiau buvo sulaikytas specialiojo būrio pareigūnų.

Automobilyje pasieniečiai rado 12 tūkstančių 400 pakelių cigarečių „Jing Ling“ su rusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Netrukus už poros kilometrų, ties Baltušaičių kaimu, kuris jau yra Tauragės rajone, kita pasieniečių grupę aptiko pievoje įklimpusį mikroautobusą „Mercedez Benz“ su vokiškais tranzitiniais numeriais.

Čia pat pastebėtas netoliese stovinčio lengvojo automobilio „Opel Vectra“ link bėgantis asmuo. Minėtą automobilį pasieniečiai sulaikė Baltrušaičių kaime, kelyje Jurbarkas - Tauragė.

Paaiškėjo, kad automobiliu vyko teisės vairuoti transporto priemonę neturintis vaikinas. Sulaikytas ir iš įvykio vietos nuo likimo valiai palikto mikroautobuso bėgęs kontrabandininkas. Visi jie – Lietuvos piliečiai.

Pievoje įklimpusiame mikroautobuse pasieniečiai rado dar 23 tūkstančius 500 pakelių rusiškų cigarečių „Jing Ling“.

Sulaikyto kontrabandinio rūkalų krovinio vertė – daugiau kaip 85 tūkstančiai litų.

Visi trys su minėtu kontrabandiniu rūkalų kroviniu siejami asmenys uždaryti į policijos areštinę. Dėl kontrabandos VSAT Pagėgių rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šiemet Lietuvos pasieniečiai sulaikė daugiau kaip 2 milijonus 335 tūkstančius neteisėtai į Lietuvą gabentų cigarečių pakelių. Daugiausiai šios rūšies kontrabandos – beveik 1 milijonas 100 tūkstančių pakelių – sulaikyta prie sienos su Rusijos federacijos Kaliningrado sritimi.