Dienraščio teigimu, Vilniaus 3-ojo policijos komisariato kriminalistai vagystę iš A.Zuoko namo Užupio gatvėje atskleidė prieš kelias savaites, kai apie nusikaltimą prabilo dar rugpjūtį sulaikytas įtariamasis, apkraustęs televizijos laidų vedėjos Editos Mildažytės kotedžą toje pačioje Užupio gatvėje.

Vagišius nurodė, kur padėti dar neparduoti iš A.Zuoko pavogti daiktai. Kriminalistai rado tik nešiojamąjį kompiuterį "Palm".

Tada ir buvo paklausta, ar meras namuose nepasigedo tokios technikos. A.Zuokas paaiškino, kad jo namai buvo apvogti prieš pusantrų metų, tačiau politiko šeima apie vagystę policijai nepranešė.

A.Zuokas dienraščiui sakė, kad vagystė jo namuose buvo įvykdyta praėjusių metų gegužę. Vos per 5 minutes vagišius išnešė nešiojamąjį kompiuterį "Palm", mobilųjį telefoną, piniginę su kreditinėmis banko kortelėmis, laikrodį ir kitų smulkių daiktų. Nuostoliai galėjo siekti

maždaug 10 tūkst. litų, tačiau dėl netekties Zuokai policijai nesiskundė.

"Tą vakarą, kai buvome apvogti, turėjome svečių. Kaip sykis Vilniuje buvo Liberalų sąjungos kongresas, o po renginio pas mus užsuko gal 10, gal ir 15 kolegų. Jau buvo vėloka, kai su žmona išlydėjome svečius", - dienraščiui pasakojo A.Zuokas.

Zuokai išėjo palikę neužrakintas duris į terasą. Grįžę po 5 minučių jie pasigedo kai kurių lengvai išnešamų daiktų.

Politiko teigimu, pirma mintis buvo, kad tai padarė kuris nors svečias. "Nusprendėme geriau patylėti, nei kurį nors apkaltinti", - sakė A.Zuokas.

Dienraščio žiniomis, ir A.Zuoko, ir E.Mildažytės namus apkraustęs Arnoldas K. policijai jau seniai žinomas kaip linkęs vagiliauti.

Policija vagišių sulaikė radę E.Mildažytės mobilųjį telefoną. Žurnalistė buvo įsiminusi ryšio priemonės identifikavimo numerį. Jis sutapo su tuo, kuris buvo ant įtariamojo turimo telefono.

Lietuvos televizijos laidos "Bėdų turgus" vedėjos mamai buvo apvogti šių metų gegužę. Manoma, kad vagis po butą naršė tuomet, kai visa televizijos laidų vedėjos šeima miegojo.