Vyriškis pastatė dukrą ant kojų ir pliaupiant lietui paliko stovėti prie gulinčios motinos, o pats užsuko nusipirkti dar vieno butelio svaigalų.

Į vaiko verksmą motina nekreipė dėmesio, mat tuo metu jai labiau rūpėjo atsistoti ant kojų, tačiau to padaryti taip ir nepavyko, kol iš parduotuvės negrįžo buteliu nešinas vyras. Pro vitrinos langą nuo pat pradžių šį incidentą stebėjęs vienos žaislų parduotuvės darbuotojas tuoj pat išbėgo į lauką ir pagrasino iškviesiąs policiją.

Tą akimirką šiurpą keliančią sceną vainikavo dar labiau sukrečianti atomazga – neblaivūs tėvai paliko mažametę dukrą gatvėje, o patys nusliūkino į tarpuvartę ištuštinti dar vieno butelio.

Vaiko skausmui neabejingas vyriškis paėmė mažametę ant rankų ir nuėjo su ja į čia pat įsikūrusį Santakos policijos komisariatą. Pareigūnai iškvietė greitosios pagalbos medikus, kurie pristatė be tėvų likusią mergaitę į gydymo įstaigą, o iš čia vėlai vakare vaiko atsiimti atvyko girtos motinos teta prisistačiusi moteris.

Naujagimis tapo įkaitu

Dar vienas pareigūnų dėmesį patraukęs įvykis tą patį antradienio vakarą, apie 20 val., užfiksuotas Aleksote. Patruliai gavo pranešimą apie viename H. ir O.Minkovskių gatvės name kilusį buitinį konfliktą. Atvykus į nurodytą vietą, namuose aptiktas triukšmaujantis neblaivus vyriškis, laikantis ant rankų vos trijų mėnesių kūdikį.

Nesugebėjęs pareigūnams rišliai paaiškinti, kur yra vaiko motina, girtas 34 metų vyriškis nedelsiant buvo nugabentas į Centro policijos komisariatą. Tačiau čia vietoje apgailestavimo dėl savo netinkamo elgesio jis karštakošiškai išsišoko.

Necenzūriniais žodžiais pradėjęs plūsti policininkus, vyriškis pagrasino išmesiąs kūdikį iš rankų ir apkaltinsiąs pareigūnus vaiko nužudymu, jei tik šie artinsis ir mėgins jį sulaikyti. Ant vyriškio drabužių matėsi kraujo dėmės, todėl teisėsaugininkams kilo įtarimų, kad naujagimis gali būti sužalotas. Pareikalavus leisti apžiūrėti prie krūtinės spaustą kūdikį bent iš tolo, vyras kategoriškai atsisakė tai padaryti ir toliau keiksnojo pareigūnus, atsisakė jiems paklusti.

Vis dėlto policijos pareigūnų ir girto tėvo derybose dėl kūdikio apžiūros pavyko surasti kompromisą. Iškvietus greitosios pagalbos medikus, vyras perdavė jiems kūdikį, o kaip tik tą akimirką policininkai uždėjo triukšmadariui antrankius.

Medikai jau pirminės apžiūros metu konstatavo naujagimiui veido nudegimus nuo saulės. Iš policijos įstaigos kūdikis buvo nuvežtas į Kauno medicinos universiteto klinikas.

Tėvams pakvipo teismais

Teisėsaugininkai teigia tokių atvejų nepraleidžiantys pro akis, tad mažiausiai, ko nusipelnė girta motina ar vaiko gyvybei grasinęs tėvas – bauda už vaikų nepriežiūrą, tačiau kol kas laukiama dar vaikus laikinai priglaudusių medikų išvadų. Jei po jų atliktų apžiūrų paaiškėtų, kad mažamečiai buvo patyrę fizinę prievartą, jų tėvai gali atsidurti teisiamųjų suole.

„Abu incidentai įvyko Centro policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje, tad mūsų pareigūnai ir aiškinsis šiuos įvykius. Vaikams šiuo metu pavojus negresia. Už vaiko nepriežiūrą įstatymai numato tik administracinę atsakomybę. Tuo tarpu Baudžiamojo kodekso straipsniai taikomi už skausmo sukėlimą bei vaiko palikimą, tad reikia surinkti visus įmanomus įrodymus, kad paaiškėtų, ar bent vienu iš atvejų galime taikyti baudžiamąją atsakomybę“,– aiškino Centro PK viršininko pavaduotojas Danas Česnauskas.