Vilniaus teritorinės muitinės, Muitinės departamento ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų bendros operacijos rezultatai nustelbė visus pareigūnų lūkesčius, penktadienį pranešė Vilniaus teritorinė muitinė.

Paaiškėjo, kad autobusu buvo vežama per 40 tūkst. įvairių rūšių kontrabandinių prekių už daugiau nei 300 tūkst. litų.

Antradienį sulaikius be muitinio tikrinimo iš posto išvažiuoti bandžiusį turistinį autobusą "Setra", muitinės pareigūnai jame aptiko didelį kiekį prekių - avalynės, rūbų, fotoreikmenų, kompaktinių diskų, garsajuosčių, laikrodžių, tabako gaminių, alkoholinių gėrimų, ikrų konservų ir kitų.

21 iš Maskvos į Vilnių važiavusiam keleiviui buvo leista atsirinkti jiems priklausančias prekes ir jas deklaruoti, sumokant valstybei muitus bei kitus mokesčius.

Tačiau keleiviai "atpažino" tik dešimtadalį visų prekių.

Už šiuos daiktus buvo sumokėta apie 17 tūkstančių litų importo ir pridėtinės vertės mokesčių.

Iš viso muitininkai sulaikė 40 127 įvairių prekių už 301 269 litus - 11 074 fotojuostų, 6 573 pakelius cigarečių, 5 tūkst. garsajuosčių, 4 826 akinius nuo saulės, 3 572 rankinius laikrodžius, 3 497 kompaktinius diskus, 1 630 kosmetikos ir parfumerijos prekių, 1 255 dėžutes raudonų ir juodų ikrų, 340 sportinių marškinėlių su "Nike" prekiniu ženklu.

Metalinėse ir plastmasinėse talpose buvo bandyta įvežti 30 litrų dyzelinio kuro bei 70 litrų benzino už 2 tūkst. litų.

Autobusą patikrinti, muitus ir mokesčius paskaičiuoti bei muitinius dokumentus įforminti privalėjęs Medininkų kelio posto inspektorius J. Mikštas į jį net nežvilgtelėjo.

Tarpininkavimu kontrabandininkams įtariamas pareigūnas tą pačią dieną paprašė atleisti jį iš darbo. Prašymą Vilniaus teritorinės muitinės vadovybė nedelsiant patenkino.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją