Pensininkų pora iš Austrijos liko be kelionės bagažo. Eidami į muziejų, automobilio bagažinėje turistai paliko visus lagaminus bei krepšius, o salone – turėtą valiutą ir mobiliojo ryšio telefoną.

Automobilių stovėjimo aikštelė ties muziejumi yra nesaugoma, tačiau austrų automobilyje „VW Passat” įrengta signalizacija. Eidami į muziejų turistai tikino ją įjungę.

Grįžę maždaug po valandos austrai pirmiausiai pasigedo salone buvusios automagnetolos. Paskui aptiko, kad bagažinė - tuščia.

Policija jokių laužimosi žymių neaptiko. Tiriamos trys versijos: automobilis paliktas neužrakintas, jam pritaikytas raktas, arba – inscenizacija.

Įtarimą kelia ir tai, kad iš pradžių vagių grobis įvertintas 6 tūkst. litų, vėliau – 14 tūkst., kol galų gale pasiekė 25 tūkst. litų. Automobilio savininkas teisinasi patirtu šoku, kai kas minutę paaiškėdavo, kad dingo ir tas, ir anas daiktas. Dalis daiktų priklausė vairuotojui, dalis – kelionės draugei.

Pasak muziejaus direktorės, prieš trejus metus iš šios aikštelės dažnai dingdavo muziejaus lankytojų automobiliai. Tačiau policijai ėmusis priemonių, pastaruoju metu buvo ramu.

Popietę, kai buvo apvogti austrai, šioje aikštelėje pastebėta jaunuolių, garsiai automobiliuose leidusių muziką, kompanija. Gali būti, kad muzika garsiai paleista specialiai – kad perrėktų „VW Passat”, tapusio masalu dėl užsienietiškų numerių, signalizaciją.

Pasak direktorės, gražiai sutvarkytoje muziejaus teritorijoje pastaruoju metu įjunko būriuotis triukšmingas jaunimas. Tačiau samdyti apsaugą aikštelėje paliekamiems muziejaus lankytojų automobiliams lėšų nėra.