Šių metų gegužės 17 d. R. P., vairuodamas vilkiką VOLVO su puspriekabe, per Lietuvos Respublikos valstybinę sieną – Panevėžio teritorinės muitinės Saločių kelio postą gabeno 6392400 vnt. cigarečių „Regal“ ir 4062800 vnt. cigarečių „Number“. Vairuotojas, pateikęs suklastotus krovinio dokumentus, išvengė muitinės kontrolės.

Nuslėptas cigarečių krovinys buvo rastas Kauno teritorinės muitinės krovinių posto „Centras“ muitinio tikrinimo vietoje „Lavisa“. Tuomet ir paaiškėjo, kad vietoj deklaracijoje įrašytų laminuotų medžio drožlių plokščių buvo vežamos cigaretės.

Panevėžio apygardos prokuratūros Sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokurorė Dalia Markauskienė, kontroliavusį ikiteisminį tyrimą ir parašiusi pareiškimą apygardos teismui dėl proceso užbaigimo baudžiamuoju įsakymu, sakė, kad pagal įstatymą yra privalu pateikti muitinės kontrolei gabenamus daiktus, kurių vertė viršija 250 MGL dydžio sumą.

Pasak prokurorės, vairuotojas, nuslėpęs vežamas cigaretes nuo muitinės kontrolės, padarė nusikalstamą veiką, numatytą Baudžiamojo kodekso straipsnyje dėl kontrabandos Šioje byloje ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio teritorinės muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai.

Nuteistasis per du mėnesius nuo teismo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo dienos baudą turi įmokėti į teritorinės mokesčių inspekcijos sąskaitą. Taip pat jam teks atlyginti proceso išlaidas už atliktą cigarečių prekinę ekspertizę. Neteisėtai per valstybinę sieną gabentas cigaretes ir nusikalstamai veikai padaryti naudotą vilkiką su puspriekabe nutarta konfiskuoti. Panevėžio apygardos prokuratūra šiemet perdavė teismui penkias bylas dėl kontrabandos.