Į radinio vietą atskubėjusiems policininkams jie pasakojo pastebėję įtartiną krepšį, kai vaišinosi ant kranto alkoholiu. Iš pažiūros krepšys atrodė netuščias. Pagundai pažiūrėti, kas jo viduje, neatsispirta.

Įkišus ranką, pirmiausiai ištrauktas nemažas vėžys. Ieškant jų daugiau, buvo užčiuopta granata. Paaiškėjus, kad jų krepšyje – ne viena, nuspręsta kviesti policiją.

Į įvykio vietą atvykus patrulių ekipažui, netrukus mieste įvesta speciali akcija „Skydas“. Konstatavus, kad aptiktas visas neaiškios kilmės ir būklės sprogmenų arsenalas, apie radinį pranešta Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojams. Į Neries krantinę suvažiavo beveik visų Kauno specialiųjų tarnybų atstovai. Jie buvo apgulę upės krantą apie porą valandų.

„Aro“ išminuotojai išsiaiškino, kad Neris išplukdė tris (F-1 ir RGD-5 modelio) granatas, savadarbį sprogstamąjį įtaisą, pripildytą vinių, penkis imitacinius sprogstamuosius paketus bei du priešpėstinių minų korpusus. Tik pastarieji buvo be sprogstamosios medžiagos.

Kaip vakar „Kauno dienai“ pasakojo „Aro“ rinktinei vadovaujantis Viktoras Grabauskas, jo pavaldiniai nerizikavo ardyti sprogmenų vietoje. Jie buvo aprūdiję ir nežinia kiek išbuvę vandenyje.

Nuspręsta vežti sprogmenis neutralizuoti į Rokų poligoną. Pavojingąjį krovinį per naktinį miestą lydėjo policijos ekipažas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo sprogmenimis. Manoma, kad kažkas tiesiog jais atsikratė tokiu pavojingu būdu.

Pasak „Aro“ išminuotojų, upėje atsidūrę sprogmenys – ne Antrojo pasaulinio karo liekanos, kurios pastaruoju metu Kaune aptinkamos gana dažnai. Rasti sprogmenys pagaminti pastaraisiais dešimtmečiais.