„Sako, kad įvykio „kaltininkas “ sulaikytas. Tačiau 14-metis negali būti labai geras šaulys ir jeigu pirmą kartą buvo paėmęs į rankas ginklą, jokiu būdu negalėjo pataikyti į akį. Aš tuo netikiu. Arba tai buvo planuota žmogžudystė, arba kaltas ne tas žmogus, kuris dabar uždarytas“, - DELFI sakė žuvusio paauglio tėvas Vladislovas Ragozinas.

Pirmadienio rytą Utenoje nusipirkę mažesnį karstą, kostiumą, kitus reikmenis laidotuvėms, zarasiškiai važiavo ne tiesiai į Alytų, iš morgo pasiimti sūnaus, bet iš pradžių užsuko į Vilnių.

„Važiuosim į Generalinę prokuratūrą ir prašysim, kad šitą neaiškų įvykį tirtų Policijos departamentas“, - sakė V.Ragozinas.

Pas buvusį pareigūną eidavo dirbti

Skausmo prislėgta paauglio mama Vida Davydova DELFI teigė niekaip negalinti suprasti, iš kur vaikai gavo ginklą.

„Mums viską meluoja, net nepranešė, kad Nerijus - nebegyvas. Apie tai sužinojom iš jo draugų, patys skambinom į Zarasų, Vilkaviškio, Varėnos policijos komisariatus, ligoninę, tačiau ir ten nieko nesakė, liepė kalbėti su pareigūnais“, - kalbėjo moteris.

Žuvusiojo tėvų įtarimus stiprina tai, kad jų sūnus nušautas „buvusio policininko ginklu“.

„Ligoninės vaikai pasakojo, kad pas jį eidavo dirbti, o už tai gaudavo išgerti“, - sakė žuvusio nepilnamečio mama.

Pasak policijos departamento, po įvykio Varėnos policija sulaikė nusikaltimu įtariamą 14-metį. Tačiau, žuvusiojo mamos nuomone, kaltas ne tiek jis, kiek suaugęs žmogus, iš kurio ginklo buvo šauta į Nerijų.

„Kad jis – buvęs pareigūnas sakė vaikai. Ko jie pas jį eidavo? Atvirai sakant, gert. Pasakojo, kad jie pas jį dirbo“, - sakė zarasiškė.

Namo negrįžo, nes įsimylėjo

Kai kaimynai važiavo iš ligoninės pasiimti savo dukters, moteris skambino Nerijui, kviesdama ir jį važiuoti namo. „Tačiau Nerijus Valkininkuose buvo susiradęs mergaitę ir nenorėjo jos palikti. Būtų liepos 6 dieną jau grįžęs“, - graužėsi mama.

Iš sanatorijos parvykusi kaimynų dukra žuvusio paauglio tėvams pasakojo apie netvarką ligoninėje, kur „net sesutės geria“. Pats Nerijus tėvams užsimindavo apie muštynės, bet padėties nedramatizavo.

Žuvusio paauglio mamos smulkūs konfliktai negąsdino. Ji sakė tik vieno negalėjusi suprasti – kodėl ligoninės pacientams buvo leidžiama laisvai visur vaikščioti. Tuo stebėjosi ir Nerijaus močiutė. „Mūsų miestelyje taip pat yra ligoninė, bet net suaugusiems visur laisvai vaikščioti neleidžiama“, - DELFI sakė moteris.

Nesueina galai

Abejojanti tyrimo objektyvumu, dar du sūnus auginanti šeima pirmadienį kreipėsi pagalbos į DELFI.

„Liudininkų, kurie matė įvykį, parodymai keičiasi. Vieni sako, kad Nerijus buvo nušautas ligoninės palatoje, kiti, kad kažkur lauke. Žodžiu, galai labai nesueina, o tardytojas, komisaras nieko nenori komentuoti“, - piktinosi V.Ragozinas.

Pasak jo, net tos pačios palatos vaikas tik apie 23 val. šeimai pranešė, kad Nerijus nužudytas, nors jis jau buvo miręs 21 val.

Su ligoninės atstovais nelaimės dieną tėvams nepavyko pasikalbėti, jiems buvo pasiūlyta kreiptis į kriminalistus. „Man atrodo, kad ir vaikai dabar jau „apdoroti“, nieko niekam nebesakys“, - kalbėjo vyriškis.

Tikėjosi, kad ligoninėje pasveiks

Siuntimą gydytis Valkininkų ligoninėje Zarasų ligoninė Nerijui išrašė pasibaigus mokslo metams. Paaugliui dažnai kartodavosi bronchitas, tad tėvai tikėjosi, kad ligoninėje jis pasveiks.

DELFI primena, kad nelaimė Varėnos rajono Valkininkų geležinkelio stoties gyvenvietėje įvyko šeštadienį. Apie 20.30 val. 14 metų paauglys iš ginklo šovė pažįstamam jaunuoliui į akį. Į ligoninę nuvežtam 15-mečiui medikai niekuo nebegalėjo padėti, sužalotas nepilnametis mirė.

Nusikaltimu įtariamas paauglys uždarytas į areštinę. Dėl įvykio Varėnos rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Į įvykio vietą nuvykę LNK žinių tarnybos žurnalistai pranešė, kad paauglį mirtinai sužalojo Utenos vaikų globos namų auklėtinis, kuris su žuvusiuoju gydėsi miestelio tuberkuliozės ligoninėje.

Ginklą būrelis vaikų rado šalia ligoninės esančio namo, kuriame gyvena buvęs policijos pareigūnas, seife. LNK žiniomis, vaikai dažnai ten lankydavosi ir žinojo, kur padėtas seifo raktas.

Paspaudęs gaiduką ir pamatęs, kad pargriuvo 15-metis, iš revolverio iššovęs paauglys pats nubėgo į ligoninę ir apie įvykį pranešė medikams. Pasak ligoninės darbuotojų, sužeistas vaikas labai kraujavo, kulka įstrigo jo galvoje.

Pareigūnai įvykio aplinkybių nekomentuoja.

Žuvusiojo nepilnamečio duomenys atskleidžiami jo tėvų sutikimu