Nustatyta, kad skenduolis – 49 metų Gintaras Grušas, kurio jau kelias dienas ieškojo artimieji.

Klaipėdos VPK Jūrų uosto policijos skyriaus viršininkas Tomas Balčius sakė, kad žuvusysis iš namų pažvejoti išėjo penktadienį, apie 22 valandą.

Jau kitą dieną į policiją kreipėsi jo nesulaukę artimieji.

T.Balčius spėjo, kad G.Grušas žvejodamas įkrito į vandenį. Taip pat neatmetama versija, kad jį į marias kas nors galėjo įmesti. Tikslesnes žvejo mirties priežastis tiria teismo medicinos ekspertai.

Smiltynės perkėlos direktorius Algirdas Žukauskas prisiminė tragiškai pasibaigusį įvykį.

„Mūsų dispečerei vienas žvejys pranešė, kad į marias įkrito kitas žvejys, kuris neva buvo girtas. Nors tai įvyko ne mūsų teritorijoje, dispečerė apie nelaimę pranešė uosto policijai. Gavę pranešimą narai skenduolio ieškojo, bet tuomet nerado“, - pasakojo A.Žukauskas.

Krantinė, nuo kurios galėjo nukristi žvejys, neaptverta. Ant jos dažnai galima matyti žūklautojų, kartais pavojingai kojas nuleidusių į vandens pusę.

Apie tai, kad čia pavojinga žvejoti, įspėja ženklai, tačiau žvejai jų nepaiso.

Direktorius teigė, kad vakarais kairiau nuo Naujosios Smiltynės perkėlos susirenka pažvejoti būriai girtų vyrų. Kai kurie net šokinėja į vandenį ir nardo.

Kad čia pavojinga, žvejus kartais bando įspėti perkėlos darbuotojai, bet jų neklausoma.

Tragiškų mirčių mariose, ties Naująja Smiltynės perkėla šiemet būta ir anksčiau.

Ankstyvą kovo 14-osios rytą neaiškiomis aplinkybėmis lengvuoju automobiliu „Opel Omega“ į marias įvažiavo ir užsimušė 37 metų nidiškis Linas Jonutis.

Liudininkų teigimu, vyras iki nelaimės buvo neblaivus. Prieš pat tragediją jis ties 78 krantine stovėjusiame automobilyje miegojo.

Kovo 2 dieną prie Naujosios perkėlos ant ledo lyties pastebėta gulinti senyva moteris.

Spėjama, kad ji ant lyties užlipo pati.

Iškelta ant kranto aštuoniasdešimtmetė nepasakė, kodėl ir kaip ji atsidūrė ant lyties.

Vežama į ligoninę senolė mirė.