Automobilių sporto gerbėjai žino, kad itin galingus „Subaru Impreza WRX STi“ automobilius dažniausiai galima pamatyti šalies ar pasaulio ralio čempionato trasose. Tačiau ne paslaptis, kad dažnas adrenalino fanatikas ar bent jau greičio mėgėjas tokius per 100 tūkst. litų kainuojančius bolidus įsigyja ir kasdieniam važinėjimui.

Būtent toks pasivėžinimas šiuo apie 300 arklio galių turinčiu automobiliu vakar vienam kauniečiui vos nesibaigė tragedija: važiuodamas trečiąja eismo juosta Kęstučio gatve už sankirtos su Gedimino gatve vairuotojas nesuvaldė automobilio ir rėžėsi į medį.

Smūgio būta labai smarkaus. Itin patvaria važiuokle pasižyminčiam japoniškam automobiliui po susidūrimo su medžiu lūžo kairysis priekinis ratas, pažiro įvairios detalės, o ratlankis skilo pusiau. Negana to, veikiausiai labai dideliu greičiu skriejusio sportinio automobilio pastaroji kliūtis nesustabdė – jis nevaldomas šliuožė Kęstučio gatve dar apie šimtą metrų ir sustojo pirmoje eismo juostoje, netoli sankirtos su A.Mickevičiaus gatve.

Kaip pasakojo netoliese buvę įvykio liudytojai, iškart po to vairuotojas pats išlipo iš smarkiai sumaitotos transporto priemonės. Šoko ištiktas vyriškis, žiūrint iš šalies, atrodė itin smarkių sužalojimų nepatyręs. Juolab kad jį apsaugojo ir išsiskleidusios oro saugos pagalvės. Vis dėlto nedelsiant atvykusi greitosios pagalbos medikų brigada sužeistajam konstatavo kojos lūžį ir pristatė nukentėjusįjį į Kauno medicinos universiteto klinikas.

Įvykio vietoje dirbę policijos pareigūnai, matydami avarijos aplinkybes, gūžčiojo pečiais ir nė nedrįso tiksliai atspėti, kokiu greičiu judrioje Kęstučio gatvėje galėjo lėkti avariją patyręs automobilis. Anot eismo prižiūrėtojų, šįkart belieka tik džiaugtis laimingu atsitiktinumu, kad be vieno rato skriejusios nevaldomos mašinos kelyje nepasimaišė jokia kita transporto priemonė.